Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

29 mai 2024

Dezbatere. Istoria comunismului: Brașov 1987 – o retrospectivă alternativă


COMUNICAT

Fundația Culturală Memoria în parteneriat cu Muzeul Ororilor Comunismului în România – MOCR vă invită la o dezbatere despre cum demersurile expoziționale, filmul documentar și banda desenată pot fi instrumente în procesele educative despre perioada comunistă. O atenție aparte i se va acorda Revoltei muncitorilor de la Brașov din 1987.
Participă:- Alexandru Groza (manager, Muzeul Ororilor Comunismului în România – MOCR)- Irina Hasnaș-Hubbard (muzeograf MOCR)- Dan Ionescu (architect)- Liviu Tofan (scenarist și regizor al filmului documentar „Brașov 1987 – doi ani prea devreme”- Mihai I. Grăjdeanu (profesor de bandă desenată, autorul romanelor grafice interactive Momente din istorie – Istoria comunismului în România. Vol. I. Începuturile și Vol. II. Revolta anticomunistă de la Brașov – 15 noiembrie 1987).Moderator: Cosmin Budeancă (redactor-șef, Memoria – revista gândirii arestate)
Dezbaterea poate fi urmărit în direct pe zoom sau pe pagina de facebook a MOCR și este un eveniment conex al expoziției „Seismograf ’77”, organizată de MOCR până pe 8 februarie 2022, la Veranda Mall (Obor).Evenimentul este, de asemenea, primul dintr-o serie organizată de Fundația Culturală Memoria în parteneriat cu Muzeul Ororilor Comunismului în România – MOCR dedicată aniversării celor 35 de ani de la Revolta muncitorilor de la Brașov din 1987.

Meeting ID: 852 6201 0105

Security Passcode 904099

Invite Link https://kinderpedia-co.zoom.us/j/85262010105…
Facebook Dezbatere. Istoria comunismului: Brașov 1987 – o retrospectivă alternativă

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni