Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

25 aprilie 2024

Expoziție Puppets Occupy Street în Croația, ca epilog al ediției Dystopia 2021


COMUNICAT

La invitația Festivalului Internațional de Teatru de Păpuși PIF – ediția a 54-a,unul dintre cele mai vechi, mai prestigioase și mai importante festivaluri de acest gen din Europa, Teatrul Colibri Craiova deschide, în capitala Croației, Expoziția „The sketch. The story. Puppets Occupy Street.“, ca epilog al ediției cu numărul 8 – Dystopia 2021.

            Expoziția spune povestea celor 8 ediții Puppets Occupy Street prin schițe, desene, fotografii și instalații. Va fi deschisă la Galeria „Forum“ din Zagreb, în perioada 18 – 23 septembrie 2021, și reunește aproape 150 de exponate, majoritatea creații semnate de Oana Micu, scenografa care a realizat identitatea vizuală a festivalului, a imaginat și creat păpuși supradimensionate pentru celebrele parade din festivalul craiovean. De asemenea, publicul croat se va bucura să descopere unele dintre cele mai frumoase clădiri ale Craiovei, precum și momente magice din festival, în desenele realizate de artiști invitați la Puppets Occupy Street.

Festivalul International de Teatru de păpuși PIF este organizat de Centrul Cultural Travno din Zagreb. Până în prezent, la acest festival au participat peste 920 de teatre de pe toate continentele. PIF se adresează atât companiilor și teatrelor de păpuși profesioniste, cât și tuturor celor care folosesc păpușăria ca formă de expresie artistică. Este destinat atât copiilor cât și adulților și se desfășoară deopotrivă în spații convenționale, pe străzi și în piețe publice. Două jurii decid care spectacole sunt cele mai bune, unul format din copii și un juriu internațional de profesioniști în domeniul artei animației.

În esență, PIF își propune să ridice nivelul de expresie artistică al păpușii în toate secțiunile festivalului, să prezinte noi creații și noi perspective ale artei păpușărești tuturor păpușarilor și creatorilor profesioniști, precum și publicului si iubitorilor de teatru de animație. 

            Pentru detalii privind participarea Teatrului Colibri Craiova la festivalul din Croația, programul și filmul de prezentare PIF 54th edition pot fi accesate link-urile:

https://pif.hr/en/component/k2/item/1399-opening-of-the-exhibition-the-sketch-the-story-,-puppets-occupy-street-festival,-romania.html;

            https://pif.hr/en/component/k2/item/1354-programme-54th-international-puppet-theatre-festival-pif.html; https://www.facebook.com/PIFfestival/videos/247160284080341

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni