Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

29 mai 2024

Festivitatea de premiere Fotogeografica 2021


Comunicat de presă

Joi, 12 august 2021, începând cu ora 17:00, se va desfășura on line și live-streamed festivitatea de premiere Fotogeografica 2021 https://web.facebook.com/events/586497835681540/ .

Cu acest prilej va fi prezentat şi catalogul video Fotogeografica 2021. Acesta va conţine, pe lângă fotografiile premiate pe cele două secţiuni: patrimoniu cultural și patrimoniu natural din categoriile elevi/studenți și open, şi cele mai reuşite lucrări din galeria foto a concursului (expo on line www.fotogeografica.ro 2021).

La fel cum a făcut de 25 de ani încoace, Fotogeografica a trasat cu limpezime și la actuala ediție coordonatele patrimoniului cultural și natural al României. Debutanți sau consacrați în arta fotografică, deopotrivă, au developat în imagini meșteșugit realizate zestrea unică de spiritualitate românească. Fotogeografica nu este doar un concurs de fotografie, este, mai presus de orice, o lecție despre patriotism și adevăr, despre iubirea de locurile în care am fost binecuvântați să ne naștem (Eugen Negrea, EFIAP, Președintele Asociației Fotografilor Profesioniști din România),

Fotogeografica este cea mai importantă manifestare la nivel naţional din domeniul concursurilor de fotografie pentru tineret, având ca tematică promovarea valorilor naturii, a culturii şi tradiţiilor românești, laureată a Galei Tineretului din Romănia.

Proiectul se derulează sub egida Ministerului Tineretului şi Sportului, de Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti, cu suportul deosebit al companiei ZITEC.

Parteneri tradiționali: UNESCO ProNatura, Universitatea din Bucureşti-Facultatea de Geografie, National Geographic Romania, Exclus Prod, Teatrul Național I.L. Caragiale București, Clubul Studenţesc de Artă Fotografică, Radio Bucureşti Fm, , România Sălbatică, Artografica, Fotoclub Orizont Sibiu, Asociația Artiștilor Fotografi Hunedoreni, Asociația Spelogică Sfinx, GO4FUN, Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice, Life Wolf, Asociația Speologică Focul Viu, Fotoclub Orizont, Foto4ever, Centrul de Cercetare a Mediului și Efectuarea Studiilor de Impact, Cercetașii României – Centrul Local Sf. Nicolae

Detalii program FOTOGEOGRAFICA 2021 pe www.fotogeografica.ro și www.ccs.ro.  

Coordonator proiect,

Paul BORDAŞ

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni