Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

19 aprilie 2024

„Accente Vizuale” pe strada Lăpuşneanu


Miercuri, pe 4 august 2021, Galeria de artă „Th. Pallady” de pe strada Lăpuşneanu nr. 7-9 din Iaşi a găzduit vernisajul expoziției de pictură „Accente Vizuale” a pictorului Viorel Vasiliu. Expoziţia este deschisă publicului larg în perioada 1-10 august 2021, iar ea a fost prezentată de criticul de artă Felicia Acsinte.
Tot în cadrul vernisajului a fost prezentat şi albumul de artă al profesorului și pictorului Leonard Ghiță, cei care au luat cuvântul în acest caz fiind Felicia Acsinte şi Viorel Vasiliu.
Născut în 1949 în comuna Mironeasa din judeţul Iaşi, Viorel Vasiliu are la activ 12 expoziţii personale, cele mai recente fiind organizate la Iaşi, Vaslui şi Mironeasa. Membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România – Filiala Iaşi, pictorul Viorel Vasiliu a participat şi la peste 60 de expoziţii colective, la Iaşi, Vaslui, Bârlad, Bacău, Galaţi, Suceava şi Bucureşti, dar şi la Veneţia (Italia) şi Chişinău (Republica Moldova).
„Pentru mine arta pe care o abordez prin culoare este o terapie salvatoare care îmi îmbogăţeşte sensibilitatea. Prin ea intru în frumos, în armonie şi echilibru. În viaţă este bine să laşi urme!”, a menţionat pictorul Viorel Vasiliu.
Joi, 5 august, de la ora 17.00, postul TeleMoldova Plus Iaşi, condus de jurnalistul şi scriitorul Petru Frăsilă, îi va dedica o întreagă emisiune pictorului de real talent, Viorel Vasiliu, cu autorul de faţă, în care vor fi difuzate şi imagini în premieră de la vernisajul expoziţional menţionat anterior.
DAN TEODORESCU

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni