Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

20 aprilie 2024

De ce ne place natura?


Comunicat

De ce ne place natura? Noi experiențe pentru turiști în această vară în Colinele Transilvaniei Lansăm o inițiativă care face un zoom pe experiențele turistice oferite de Eco-destinația Colinele Transilvaniei.   Cunoscută ca zona satelor săsești, cu multă atenție și vizitatori din țară și din străinătate, destinația are și o valoare naturală recunoscută la nivel european. În această vară vom spune, pentru turiști și pentru toți cei interesați, povestea din spatele renumelui și peisajului atrăgător din sudul Transilvaniei, în 6 noi zone amenajate special pentru observarea și descoperirea naturii.

“Această poveste are la bază diversitatea de plante și animale din zonă, care au susținut modul de viață tradițional al oamenilor, și care susțin în continuare un peisaj dispărut din alte state europene. Incluse pe lista siturilor Natura2000 din Uniunea Europeană ca aria naturală protejată Hârtibaciu – Târnava Mare – Olt, Colinele Transilvaniei atrag pasionați de floră și pajiști, bicicliști dornici de aventură, grupuri interesate de observarea păsărilor, gurmanzi și fotografi. Pentru toți pregătim experiențe turistice în puncte noi de observare și interpretare, pe 100 de km de trasee de bicicletă refăcuți, în sate cu oameni care înțeleg mai bine faptul că de păstrarea naturii depinde venitul lor zilnic.”

Ariile naturale protejate – inima verde a Colinelor Transilvaniei, finanțat de Fundatia pentru Parteneriat – Polgár-Társ Alapítvány și Mol Romania , prin Programul Spaţii Verzi, Componenta Arii Naturale Protejate, acest proiect este realizat de UMD Colinele Transilvaniei (prin Asociația Mioritics ) în parteneriat cu Fundatia Adept Transilvania.  

Mai multe despre aceste proiect https://www.colinele-transilvaniei.ro/…/de-ce-ne-place…

Fotografii: Jeno Major, Dan Dinu, Catalin Fuciu, Florentina Florescu

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni