Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

18 aprilie 2024

Parteneriat pentru Delta Dunării


COMUNICAT

Muzeul ASTRA împreună cu Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării au dezvoltat un parteneriat care are ca scop  identificarea și inventarierea variantelor de dezvoltare sustenabilă a localităților din Delta Dunării.

,,Ne implicăm în dezvoltarea culturii și a turismului românesc, de la munte până la mare, din Munții Apuseni până-n Delta Dunării! Pentru că ne pasă de acest tărâm unic în lume, prin acest angajament vom identifica resursele culturale locale, dar și de patrimoniu din satele rămase în Delta Dunării. Prin redescoperirea valorilor locale, acest demers va contribui și la conștientizarea locuitorilor din Deltă de importanța prezervării și valorificării peisajului cultural, respectiv habitat, tradiții și gastronomie locală, precum și de punerea acestora în valoare, printr-un turism cultural de calitate.”, a declarat Ciprian Ștefan, managerul Muzeului ASTRA din Sibiu

Am inițiat acest parteneriat cu Complexul Național Muzeal Astra Sibiu pentru a promova și păstra unicitatea comunităților din Delta Dunării din punct de vedere architectural, al tradițiilor și al gastronomiei locale. Patrimoniul natural și cultural din Delta Dunării trebuie dezvoltat într-o formă sustenabilă, iar reprezentanții Complexului Muzeal Astra au o experiență și o expertiză consistentă în cercetarea, elaborarea și dezvoltarea proiectelor culturale în satele românești.” a declarat Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării.

Toate aceste demersuri constructive vor deveni motoare de dezvoltare locală și astfel zona va crește în vizibilitate în rândul turiștilor de pretutindeni.

Urmarea? Tradițiile din Delta Dunării vor continua să existe! 

Cătălin Țibuleac,                                               Ciprian Anghel Ștefan,

Președintele Asociației de Management      Director general al Complexului

al Destinației Turistice Delta Dunării              Național Muzeal Astra Sibiu

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni