Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

20 aprilie 2024

INFO Muzeul ASTRA – Desen cu ace de foc – activitate de pirogravură la Muzeul ASTRA


Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, organizează sâmbătă și duminică, 10-11 aprilie 2021, o activitate de  pirogravură, denumită sugestiv Desen cu ace de foc.

Invitați speciali: doamna profesoară Anca Maria MUNTEANU și elevii de la Școala „Regina Maria” din Sibiu, olimpici în ale meșteșugului arderii decorative a lemnului, la concursul Olimpiada „Meșteșuguri artistice tradiționale”.

Locație: Gospodăria de viticultor Șeica Mică (în caz de vreme favorabilă) sau Pavilionul Muzeal Multicultural ASTRA/ sală Auditorium (în caz de vreme nefavorabilă).

Program: 10.00 – 16.00.

BACKGROUND INFO oferit de Elena Găvan, muzeograf Muzeul ASTRA

Pirogravura este tehnica de decorare a lemnului, sau a altor materiale, prin ardere. Procedeul constă în aplicarea controlată a unui vârf de metal înroșit. Astăzi, arderea lemnului trăiește o renaștere unică ca și hobby creativ. În cadrul activității de pirogravură, vizitatorii vor parcurge fiecare pas care definește tehnica pirogravurii, dar și a arderii florilor sau desenelor geometrice pe lemn.

Toate evenimentele din programul Muzeului ASTRA sunt organizate în conformitate cu normele sanitare recomandate de autorități pentru combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni