Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

13 iunie 2024

Vernisajul expoziției „Privire spre grădina interzisă“ a pictoriței Miruna Budișteanu


Comunicat de presă

9 martie 2021

Biblioteca Academiei Române găzduiește în perioada 12-31 martie 2021 expoziția „Privire spre grădina interzisă“ a Mirunei Budișteanu, artist vizual. Vernisajul va avea loc vineri, 12 martie 2021, ora 13, în Sala „Theodor Pallady“ și va fi onorat de prezentarea acad. Răzvan Theodorescu, vicepreședinte al Academiei Române și președintele Secției de Arte, Arhitectură și Audiovizual.

Reunind lucrări a căror sursă de inspirație a fost fenomenul nefiresc provocat de recenta claustrare impusă, cu parcuri și grădini publice interzise, expoziția Mirunei Budișteanu vorbește despre trauma rupturii de natură, despre închiderea omului în afara sursei vitale, precum și despre regăsirea frumuseții ascunse.

„În demersul meu vizual, cuprind deopotrivă lumina liberatoare și penumbra sugestivă a captivității ei, încercând să redau multiple nuanțe semantice vitale pe care le generează, regăsind, de fiecare dată, cadențe, reflecții și tipare emblematice ce mă duc cu gândul la frescele din Pompei și Paestum“, declară artista, care propune vizitatorilor singurul traseu viabil pentru rezolvarea acestei crize: Grădina interzisă, privită ca Paradis pierdut și metamorfozată apoi, prin efort introspectiv, în Grădină interioară și Paradis regăsit.

Născută la București, Miruna Budișteanu este un artist consacrat, cu peste 50 de expoziții personale și numeroase participări în expoziții de grup, în Europa și în Statele Unite ale Americii. Detalii despe formarea sa artistică și bogata experiență culturală sunt oferite în textul invitației anexate.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 12-31 martie, de luni până sâmbătă între orele 10-20 și duminica în intervalul orar 15-20, cu respectarea tuturor normelor sanitare în vigoare.

Biroul de comunicare al Academiei Române

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni