Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

18 iulie 2024

Dezbaterea „De ce uităm? Ce am făcut cu clădirile degradate?“


3 martie 2021

Comunicat de presă

Biblioteca Academiei Române organizează joi, 4 martie 2021, începând cu ora 11, dezbaterea cu tema „De ce uităm? Ce am făcut cu clădirile degradate?“, cu prilejul împlinirii a 44 de ani de la cutremurul din 1977. Evenimentul va avea loc în Amfiteatrul „Ion Heliade Rădulescu“ din Calea Victoriei nr. 125 și va fi onorat de prezența acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, care va deschide lucrările.

Vor participa Dan Andrei Muraru, consilier prezidențial, Departamentul Relații cu Autoritățile Publice și Societatea Civilă, Cseke Attila, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Nicușor Dan, Primarul general al Capitalei, Paul Racoviță, inspector în Inspectoratul de Stat în Construcții, oficialități ale statului, factori de decizie, specialiști în domeniul construcțiilor.

Dezbaterea este organizată la inițiativa prof.ing. Nicolae Noica, membru de onoare al Academiei Române, Ministru al Lucrărilor Publice în perioada 1996-2000 și inginer constructor cu o vastă experiență, care va modera această întâlnire.

Între subiectele de discuție se vor regăsi: definirea claselor de risc seismic, norme și metode de expertizare și proiectare a consolidărilor, rolul și activitatea Comisiei Naționale de Inginerie Seismică înființată în iulie 2018, protecția seismică – o problemă de siguranță națională, care trebuie abordată nu doar tehnic, ci și la nivel decizional.

Biroul de Comunicare al Academiei Române

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni