Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

19 iunie 2024

Mărțișorul de Ștefănești face înconjurul Europei!


În luna februarie 2021, elevii Centrului Cultural Ștefănești, alături de elevii de la Școlile Vintilă Brătianu, Constantin Brâncoveanu și Radu Golescu – cea mai veche școală din România, cu sediul în Golesti, au confecționat sute de mărțișoare sub îndrumarea unor meșteri populari. Toate au luat drumul Europei, inițiativa având ca slogan: Primăvara în Europa începe cu Mărțișorul de Ștefănești.

Astfel, acest simbol intrat în patrimoniul UNESCO, a ajuns la asociațiile românești de la Roma, Madrid, Torejon, Cremona sau Milano, la profesori de limba și civilizația română din Toscana, Lombardia, Puglia sau Sicilia, dar și la consulatele românești de la Lyon sau Bonn.

La Lyon, doamna consul general Anca Opriș a acceptat să fie ambasadorul acestui minunat simbol. La Viena, cea care promovează mărțișorul este chiar viceprimar al orașului în sectorul 11, doamna Ramona Miletic și este originară din Argeș. Doamna Fucsia Nissoli Fitzgerald, deputat pentru italienii din SUA și Canada s-a arătat  entuziastă de acest demers, iar în anumite comunități, unde a fost posibil, mărțișorul făcut cu drag de copiii de la Ștefănești, Argeș, a ajuns și la bisericile românești.

Felicitări tuturor celor care își recunosc creațiile lucrate cu drag la Centrul Cultural Ștefănești, felicitări doamnei Lavinia Năstase pentru această inițiativă.

Centrul Cultural Ștefănești

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni