Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

22 mai 2024

Continuă înscrierile la „Romeo și Julieta la Mizil”, ediția a XIV-a, 2020-2021


COMUNICAT

Nu am câtuşi de puţin intenţia să glumesc, atunci când voi afirma că una dintre marile dorinţe ale vieţii mele a fost să vizitez Mizilul. Dorinţa aceasta mi s-a împlinit, în fine, în toamna anului trecut.

Geo Bogza, „O sută şapte zeci şi cinci de minute la Mizil”

Perioada de înscriere la Festivalul internațional de Poezie și Epigramă „Romeo și Julieta la Mizil”, ed. a XIV-a, este 15.09.-15.12.2020. Înscrierile se fac pe www.romeojulietalamizil.ro sau prin poștă, pe adresa: prof. Laurentiu Bădicioiu, Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu”, str. N. Bălcescu, nr.111-113, Mizil, Prahova, cu mențiunea: pentru „Romeo și Julieta la Mizil”, XIV.

Festivalul are două secțiuni: una destinată adulților, cu două subsecțiuni: 1)Epigramă, la care se trimit patru epigrame, dintre care una are ca temă impusă Mizilul și 2)Poezie,la care se trimit trei poezii, dintre care una trebuie să conțină elemente de prozodie (rimă, ritm etc.) și cealaltă este destinată elevilor, având aceleași subsecțiuni și aceleași reguli.

Textele trebuie scrise cu TNR, font 11, cu diacritice, fără sublinieri sau intervenţii. Cei fără internet vor trimite materialele prin poştă, cu motto pe plic. În plicul mare va fi încă un plic închis, pe care va fi scris acelaşi motto și va conține fişa de înscriere (pe pagina oficială începând cu 15 septembrie): adresă, facebook, e-mail, telefon, ocupaţie. Regulile organizatorilor sunt:

  • Oricine va înscrie un text ce nu-i aparţine (sau conţine părţi copiate) va fi descalificat
  • Oricine va trimite un text/texte publicate/postate până la data afișării rezultatelor va fi descalificat
  • Oricine va trimite un text/texte cu care a participat la alte concursuri literare va fi descalificat
  • Organizatorii pot descalifica, fără preaviz, concurenţii care nu dau dovadă de bun-simţ, respect şi decenţă în comunicarea (prin orice mijloace) cu organizatorii, juriul etc.
  • Organizatorii îşi declină responsabilitatea când un terţ preia textele în vederea folosirii lor ulterioare
  • Organizatorii vor putea publica/posta ulterior textele participanţilor în antologia festivalului, pe site sau în alte materiale conexe festivalului fără a mai cere acordul participanţilor.
  • Creațiile nu trebuie publicate pe hârtie sau postate pe internet până la data afișării clasamentului.
  • Participanții nu mai pot solicita organizatorilor să nu fie publicați dacă au fost deja selectați
  • După postarea clasamentului nu se mai fac modificări

Înscrierea în concurs e dovada acceptării regulamentului și asumarea obligativității respectării lui!

Premiile sunt de 4000 de lei, iar din juriul la Epigramă fac parte: George Corbu, Laurențiu Ghiță și Mihai Morar.

Jurizarea are loc în perioada 23.12.2020-15.01.2021.

Clasamentul va fi publicat pe www.romeojulietalamizil.ro în perioada 20-24 ianuarie 2021.

Festivalul este susținut de Fundația Culturală „Romeo și Julieta la Mizil” în colaborare cu Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu” și se află sub egida Ministerului Educației și Cercetării și a Inspectoratului Școlar Județean Prahova, în colaborare cu Casa Corpului Didactic Prahova.

Printre partenerii media se numără revistaEpigrama, Radio România Actualități, TVR, Literatura de azi, CD Press,Terra Magazin, Ziarul Prahova, Linia întâi, Telegrama.

La festivalul mizilean au fost prezenți, de-a lungul timpului Solomon Marcus (de trei ori), Mircea Ionescu Quintus (sărbătorit la 100 de ani), Ștefan Cazimir (aproape la toate edițiile) Nicolae Dabija, Dan C. Mihăilescu, Daniel Cristea-Enache, Mircea Dinescu, Mihai Stănescu, George Corbu (la toate edițiile) Dan C. Lupescu, Alexandru Mironov, George Stanca, Nicolae Dragoș, Corneliu Leu, Daniela Vlădescu, Mircea Vintilă.

Minutul 175

Trenul porneşte. Trec la fereastra din partea cealaltă, spre câmp. Sub lumina lunii, Bărăganul se întinde nesfârşit şi în depărtare devine haotic. E luni, 10 octombrie 1938, mă cheamă Geo Bogza, am treizeci de ani şi am vizitat pentru prima oară în viaţa mea Mizilul. Viaţa şi lumea mi se par fantastice, de neînţeles. P.S. În direcţia Buzăului, trenul străbate ca un balaur câmpia, fantastic luminată de lună.

Coordonatorii festivalului: Laurențiu Bădicioiu, Victor Minea și Claudiu Minea.

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni