Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

28 martie 2024

Salonul BD – Povești din București în benzi desenate (ediția a VII-a) se poate vizita și în luna septembrie!


COMUNICAT

În premieră, Salonul BD – „Povești din București în benzi desenate” se desfășoară în paralel în 3 muzee din 3 orașe diferite. Lucrările participanților sunt expuse atât la Palatul Suțu din București cât și la Muzeul de istorie din Târgoviște și The Dracula Investigation din Sighișoara.

Evenimentul este organizat de Muzeul Municipiului București la inițiativa managerului muzeului dr. Adrian Majuru și a autorului de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu, iar tema salonului din acest an se încadrează în proiectul inițiat de istoricul și scriitorul Vasile Lupașc: „2020 – Anul Vlad Țepeș Drăculea”.

În luna septembrie iubitorii de bandă desenată vor putea vizita, la București, atât expoziția de bază a salonului, cu lucrări semnate de artiști consacrați din domeniul BD din țară și de peste hotare, expoziția elevilor participanți la concursul Vlad Tepes Drăculea în benzi desenate cât și expoziția eveniment „Spirou et les Droits de l’ Homme”, expoziție dedicată apărării și promovării drepturilor omului, eveniment care prezintă numeroase benzi desenate realizate de artiștii din spațiul franco-belgian. Expoziția „Spirou et les Droits de l’ Homme”este organizată de delegația Wallonie – Bruxelles. În paralel cu această expoziție-eveniment sunt expuse și lucrările elevilor de la școala privată Aletheea. Salonul mai cuprinde și o expoziție cu coperte de reviste BD și romane grafice ale autorilor străini care au abordat tema Vlad Țepeş Drăculea.

Artiștii participanți la salon: Valentin Tănase, Sandu Florea, Marian Mirescu și Cristian Păcurariu, Albin Stănescu, Puiu Manu, Teodor Bogoi, Mihai I. Grăjdeanu, Gabriel Rusu, Daniel Danil, Anca Georgescu, Daniel Eduard Buruiană, Octavian Curoșu, Gabriel Zăbavă, Cristian Stanciu, Adrian Cocoș, Valentin Ionescu, Tătărășanu Andreea, Horia Daniel, Anton Perussi, Alexandru Bălăiță și Ana Maria Borlan. Invitat al acestei ediții este artistul francez de origine italiană, Giuseppe Manunta, autor al numeroase benzi desenate publicate în spațiul franco-belgian.

La Târgoviște, expoziția de bandă desenată se mută de la Curtea Domnească în holul Muzeului de Istorie și va face parte din programul Zilele Orașului Târgoviște.

La Sighișoara, The Dracula Investigation Gallery ne invită să descoperim benzile desenate din cadrul salonului atât în interiorul cât și în exteriorul galeriei.

Tot pentru luna septembrie, organizatorii Salonului BD – Povești din București în benzi desenate (ediția a VII-a) au pregătit ateliere de benzi desenate pentru copii la Palatul Suțu pe 5 și 26 septembrie, prezentări și lansări de noi publicații BD, interviuri video cu artiștii participanți la salon și o conferință surpriză. Pentru toate detaliile evenimentelor vă rugăm să accesați paginile Facebook ale Salonului și Muzeului Municipiului București.

https://web.facebook.com/events/263261438013067/

https://web.facebook.com/MuzeulMunicipiuluiBucuresti/?ref=br_rs

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni