Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

18 iulie 2024

SPIROU la Palatul Suțu!


COMUNICAT

“Spirou et les Droits de l’ Homme” este titlul expoziției dedicate apărării și promovării drepturilor omului și prezintă numeroase benzi desene realizate de artiștii din spațiul franco belgian. Expoziția itinerantă, inițiată în 2018, prezentată la sediul Națiunilor Unite de la Geneva și în alte țări europene, marchează cea de-a 80-a aniversare a revistei Spirou, care poartă numele unui erou care, potrivit ONU, a protejat întotdeauna pe „cei slabi și a luptat împotriva inegalităților” și care, prin urmare, poate fi considerat un ambasador adecvat pentru drepturile omului și cea de-a 70-a aniversare a Declarației Universale a Drepturilor Omului.

Acum, la Palatul Suțu – Muzeul Municipiului București vă puteți întâlni cu adevărata poveste a lui Spirou prin intermediul expoziției aniversare “Spirou et les Droits de l’ Homme” organizată de delegația Wallonie – Bruxelles, dar și cu lucrările elevilor de la școala Aletheea, într-o expoziție prezentată în cadrul celei  de-a 7-a ediții a Salonului BD – „Povești din București în benzi desenate”.

În luna decembrie a anului trecut, delegația Wallonie – Bruxelles, reprezentată de domnul David Royaux, le-a făcut cunoștință elevilor școlii Aletheea cu legendarul personaj belgian prin intermediul expoziției mai sus amintite. Inspirați de expoziție, elevii claselor de gimnaziu și-au invitat colegii mai mici de la clasele a III-a și a IV-a și au participat, timp de două săptămâni, la ateliere de benzi desenate susținute de autorul bd Mihai I. Grăjdeanu, care i-a purtat într-o călătorie prin lumea fascinantă și plină de simboluri a benzilor desenate. Coordonatorul proiectului este Andreea Cotițosu, profesor de limba franceză la Școala Privată Aletheea.

Expoziția se poate vizita până la finalul lunii august.

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni