Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

18 aprilie 2024

Apel al Primarilor pentru pace ai oraşului Glastonbury


COMUNICAT

Vă rugăm să vă alăturați nouă în a păstra un minut de tăcere la comemorarea a 75 de ani de la lansarea bombei atomice

„nimeni altcineva nu ar trebui să sufere așa cum am suferit noi …”

Având în vedere 75 de ani de la comemorarea semnificativă în august a bombardamentelor din Hiroshima și Nagasaki în Japonia în timpul celui de-al doilea război mondial, primarul și viceprimarul oraşului Glastonbury vor observa un minut de reculegere la orele 11:02 duminică, 9 august 2020 * – în memoria tuturor victimelor armelor nucleare.

Primarii oraşului Glastonbury sunt membri ai organizaţiei Primari pentru pace, un organism internațional care a luat ființă la 24 iunie 1982 la cea de-a doua sesiune specială a Națiunilor Unite asupra dezarmării, care a avut loc la New York, când Takeshi Araki, primarul de atunci al orașului Hiroshima, a apelat la orașele din întreaga lume. să depășească frontierele naționale și să lucreze împreună pentru a face presiuni în scopul eliminării armelor nucleare.

În calitate de primari pentru pace, primarul oraşului Glastonbury, Jon Cousins şi viceprimarul Sue Barnet au solicitat guvernului Regatului Unit să sprijine Tratatul Națiunilor Unite din 2017 privind interzicerea armelor nucleare (TPNW), care lucrează pentru interzicerea completă a dezvoltării, testării și folosirii armelor nucleare. În prezent, guvernul Regatului Unit a refuzat să semneze sau să ratifice tratatul, semnat de 81 de membri ai Națiunilor Unite …

Observarea minutului de reculegere va avea loc la „Polul Păcii” din Glastonbury, situat în afara Centrului de Informații al oraşului Glastonbury, Casa Sf. Dunstan – la intrarea în parcarea de pe Magdalene Street.

Vă rugăm să rețineți: dacă doriți să respectați minutul de reculegere într-un spațiu public, vă rugăm respectați regulile de distanțare socială.

* Comemorarea momentului și datei lansării bombei atomice asupra oraşului Nagasaki, care a ucis instantaneu peste 60.000 de oameni la 11:02 a.m., la 9 august 1945, rezultând în predarea necondiționată a Japoniei, punând capăt celui de-al doilea război mondial.

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni