Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

18 aprilie 2024

Numirea unui nou șef al Serviciului Secret de Informații Britanic (MI6)


Comunicat
Secretarul de Externe Britanic, cu acordul premierului, a aprobat numirea lui Richard Moore CMG ca nou șef al Serviciului Secret de Informații Britanic (MI6). Richard îi va urma lui Sir Alex Younger, care va părăsi Serviciul în toamnă.
Richard este în prezent director politic în cadrul Biroului pentru Afaceri Externe și al Commonwealth-ului și fost ambasador al Regatului Unit al Marii Britanii în Turcia. Richard a deținut anterior funcții de director în Serviciul Secret de Informații și a fost consilier adjunct de securitate națională în Biroul Cabinetului.


Secretarul de externe, Dominic Raab, a declarat:
„Sunt încântat să-l numesc pe Richard drept următorul șef al Serviciului Secret de Informații. El revine la SIS cu o experiență extraordinară și va supraveghea activitatea unui grup de bărbați și femei ale căror eforturi neobosite sunt rareori văzute în public, dar care sunt critice pentru securitatea și prosperitatea Regatului Unit.
„Îi aduc un omagiu lui Sir Alex Younger pentru tot ce a făcut în timpul său conducând Serviciul Secret de Informații. El a condus cu atenție și eficient serviciul într-o perioadă de amenințări sporite și diverse. „


Secretarul Cabinetului, Mark Sedwill, a declarat:
„Experiența și conducerea lui Richard în domeniul informațiilor se vor dovedi esențiale în urmărirea intereselor naționale de peste mări și protejarea Regatului Unit împotriva amenințărilor străine care se conturează. Sunt sigur că Richard va fi un șef excelent, care va întruchipa valorile Serviciului și va acționa ca un model de rol excelent pentru personalul SIS.
„Aș dori, de asemenea, să profit de această ocazie pentru a mulțumi lui Alex Younger pentru conducerea excelentă a Serviciului din ultimii șase ani și pentru contribuția sa la protecția cetățenilor britanici împotriva amenințărilor exterioare din această perioadă.”


Richard Moore a spus:
„Sunt mulțumit și onorat să fiu solicitat să mă întorc pentru a-mi conduce serviciul. SIS joacă un rol vital – cu MI5 și GCHQ – în păstrarea în siguranță a britanicilor și în promovarea intereselor britanice de peste mări. Aștept cu nerăbdare să continui acea muncă alături de echipa curajoasă și dedicată de la SIS. ”


Șeful actual, Sir Alex Younger, a declarat:
„Sunt încântat de această numire. Richard este un ofițer de informații extrem de performant și așteptăm cu nerăbdare să-l întâmpinăm înapoi la Serviciu. ”

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni