Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

29 martie 2024

SPECIAL: Expoziţia Tutankhamon la Londra


În perioada 2 noiembrie 2019 – 3 mai 2020 la galeria de artă Saatchi Gallery din Londra este prezentă expoziţia Tutankhamon: comorile Faraonului de Aur prezentată de Viking Cruises.

Expoziţia comemorează 100 de ani de la descoperirea mormântului lui Tutankhamon şi este ultima şansă de a vedea aceste obiecte extraordinare aparţinând Patrimoniului Mondial înainte de a reveni pentru totdeauna în Egipt.

Sunt expuse peste 150 de obiecte autentice care au fost găsite în mormântul lui Tutankhamon, de trei ori mai multe decât numărul obiectelor care au fost prezentate în expoziţii anterioare:dintre care peste 60 care au călătorit în afara Egiptului pentru prima dată.

Am fost prezent la expoziţie pe data de 4 martie, dar era aşa o aglomeraţie încât era foarte dificil să realizezi fotografii astfel încât să nu apară vizitatori în imagini.

Obiectele prezentate în cadrul expoziţiei sunt de o splendoare care taie respiraţia, o oportunitate de a explora frumuseţea artei şi spiritualitatea din timpurile străvechi.

Londra este al treilea oraş care găzduieşte expoziţia după Los Angeles şi Paris, unde expoziţia a devenit cea mai vizitată din toate timpurile cu un număr de peste 1.4 milioane de vizitatori.

Datorită recomandării guvernului britanic de a evita adunările sociale şi în contextul epidemiei de COVID-19, expoziţia a fost închisă începând cu data de 18 martie a.c. până la notificări viitoare.

Corespondent: Ion-Marius Tatomir

Credit foto: Ion-Marius Tatomir/Saatchi Gallery

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni