Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

28 martie 2024

Premiu Special UNITER pentru Festivalul Puppets Occupy Street 2019


COMUNICAT

Felicitări, Craiova! Mulțumim Senatului UNITER!

Uniunea Teatrală din România a publicat astăzi premiile acordate de Senatul UNITER – premiul de excelență, premiile pentru întreaga activitate și premiile speciale – și nominalizările pentru Premiile Galei UNITER 2020, ediția a XXVIII-a.

Festivalul „PUPPETS OCCUPY STREET“ / „PĂPUȘILE OCUPĂ STRADA“, EDIȚIA 2019 cu tema „Evoluție prin Revoluție“, organizat de Teatrul pentru copii și tineret Colibri Craiova, a fost distins cu Premiul special pentru teatru de păpuși și marionete.

Este o onoare și o bucurie să ne regăsim pe lista premiilor speciale alături de colegii de la Teatrul Național „Marin Sorescu“. Îi felicităm pentru cele două distincții: Premiul special pentru machiaj de scenă: Minela Popa și Premiul Președintelui: Teatrul Național „Marin Sorescu“ din Craiova pentru 170 de ani de istorie în teatrul românesc.

Acest premiu vine să confirme ecoul și aprecierea de care se bucură festivalul în România, fiind primul festival de arta animației din țară care se desfășoară exclusiv în spații neconvenționale, creat pentru comunitate și care reunește doar companii de teatru private și artiști independenți din țară și din străinătate, încurajând astfel parteneriatul public-privat.

Festivalul este organizat de Teatrul Colibri Craiova și finanțat de Primăria Municipiului Craiova și Consiliul Local Craiova, cu sprijinul comunității, de la regii și companii locale, până la forțe de ordine, instituții de cultură, voluntari, mass-media și reprezentanți ai mediului privat. Așadar, Premiul special pentru teatru de păpuși și marionete acordat de Senatul UNITER Festivalului Puppets Occupy Street 2019 aparține tuturor în egală măsură.

Capitalul de încredere asigurat anual prin suportul financiar important acordat de Primăria și Consiliul Local Craiova a pus bazele uneia dintre cele mai puternice comunități de susținere și promovare a universului artei animației din țară.

Ediția din 2019 a Festivalului Puppets Occupy Street a fost cea mai amplă, cele 8 zile cuprinzând peste 400 de evenimente.

Notorietatea festivalului în comunitatea breslei a mărit incredibil numărul de aplicanți pentru 2019 și acest lucru s-a reflectat în selecția foarte riguroasă. Trupe și artiști străini au primit finanțare guvernamentală din propriile țări pentru a participa în festival.

Ediția din 2020 a Festivalului Puppets Occupy Street va fi Masqurade și se va desfășura, ca în fiecare an, în perioada 25 august – 1 septembrie.

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni