Go to ...
RSS Feed

12 decembrie 2024

Reprezentantul Permanent al României la ONU, Ambasadorul Ion I. Jinga, a susținut o intervenţie în cadrul dialogului la nivel înalt organizat de Președintele Adunării Generale ONU cu ocazia Zilei Internaționale a Educației, 24 ianuarie 2020


COMUNICAT

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, a susținut, la 24 ianuarie 2020, o intervenție în cadrul dialogului la nivel înalt organizat de Președintele Adunării Generale ONU cu ocazia Zilei Internaționale a Educației.

Diplomatul român a menționat importanța educației în dezvoltarea economică a statelor și rolul semnificativ pe care aceasta îl are în crearea de parteneriate și de legături între popoare. Intervenția sa a subliniat că, pentru a găsi răspunsuri potrivite la noile provocări aduse de progresul tehnologic, digitalizare și inteligența artificială, sistemele tradiționale de educație vor trebui să se adapteze și să ofere beneficiarilor cunoștințele necesare pentru a face față unei lumi aflate într-o continuă schimbare.

Ambasadorul Jinga a evidențiat abordarea bazată pe inovație, inclusivitate și calitate pe care sistemul educațional din România a implementat-o pentru a se conforma Agendei 2030, în special pentru realizarea obiectivul 4: „garantarea unei educații de calitate și promovarea oportunităților de învățare de-a lungul vieții pentru toți”, și a menționat câteva dintre măsurile implementate de România pentru încurajarea participării și retenției în sistemul educațional: vouchere și burse sociale acordate copiilor provenind din familii defavorizate, asigurarea de transport la școală pentru cei aflați în localități izolate, ajutoare pentru achiziția de rechizite școlare și calculatoare personale.

De asemenea, a fost amintit și rolul burselor și schimburilor educaționale și științifice oferite de România elevilor și studenților din peste 80 de țări în prevenirea intoleranței și încurajarea colaborării internaționale în diverse domenii: politic, economic, cultural și științific.

Reafirmând susţinerea fermă a României pentru Agenda 2030 și necesitatea unei mai bune cooperări internaționale pentru ameliorarea unor probleme globale din educație precum accesul limitat al fetelor și femeilor la școlarizare, abandonul școlar provocat de situații socio-economice precare și conflicte, analfabetism, diplomatul român a încurajat dinamizarea dialogului și adoptarea unor acțiuni inovative și concrete pe această temă.

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni