Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

28 martie 2024

De la New York la Palatul Suțu: o călătorie în benzi desenate alături de artistul româno – american Sandu Florea


COMUNICAT

Seria expozițiilor MAEȘTRI AI BENZII DESENATE ROMÂNEȘTI continuă la Palatul Suțu cu un invitat din New York: artistul Sandu Florea. Vor fi expuse în premieră planșe de bandă desenată realizate pentru Marvel Comics și DC Comics, alături de benzi desenate apărute în revistele Cutezătorii, Luminița, Șomii Patriei, Carusel. Expoziția va cuprinde și numere din revistele de benzi desenate americane Superman, Batman, Green Lantern semnate în original, precum și numere din revistele Cutezătorii, Șomii Patriei, Luminița, Carusel din colecția Andrei Szasz. Un scurt film documentar despre cariera și modul de lucru al artistului va fi prezentat în premieră pe data de 11 octombrie 2019, ora 19:00 la vernisajul expoziției.

Expoziția poate fi vizitată gratuit la Palatul Suțu, de marți până duminică, 10.00 – 17.30 ultima intrare, în perioada 1 – 31 octombrie 2019.

Născut în județul Hunedoara în anul 1946, Sandu Florea a absolvit Institutul de Arhitectură din București în 1971. Debutul său a avut însă loc în timpul studenției, în anul 1968, cu serialul „Năzdrăvăniile lui Păcală” publicate în revista Luminiţa. Se dedică exclusiv benzilor desenate publicând până în 1989 în aproape toate revistele şi almanahurile pentru copii şi tineret din țară. În perioada comunistă în România au fost publicate 50 de volume de bandă desenată, dintre care 9 au fost realizate de Sandu Florea. A adaptat romanele lui Nicolae Frînculescu, editând împreună cu acesta, în 1990, revistele de benzi desenate Carusel şi Proteus. În 1991 emigrează împreună cu familia în Statele Unite unde, în 1992 debutează la Marvel Comics, cea mai importantă editură de benzi desenate din SUA. Lucrează și în prezent pentru editurile de benzi desenate americane Marvel Comics, DC Comics, Dark Horse ș.a. realizând în toată cariera sa, sute de benzi desenate, devenind cunoscut pentru ilustrarea aventurilor super-eroilor americani: Batman, Thunder Strike, Blade, Spiderman Unlimited, Conan the Barbarian, Dr. Strange, X-Force, The Executioner, Buffy – the Vampire Slayer, Insane Clown Posse, Generation X, Elektra, X-treme X-men, Hawkeye etc.

VINERI, 11 OCTOMBRIE 2019, ora 18.00, Muzeul Municipiului București vă invită la VERNISAJUL expoziției tematice de bandă desenată din seria Maeștri ai Benzii Desenate Românești – Sandu Florea (New York), la Palatul Suțu. La alegerea planșelor expuse a contribuit Sandu Florea.

Curator al expoziției: Mihai I. Grăjdeanu, autor de benzi desenate.

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Municipiului București.

 

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni