Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

29 martie 2024

Trenul viitorului va fi inaugurat în Emiratele Arabe


Capabil să călătorească cu o viteză de 1200 de kilometri pe oră, permițând să acopere distanța care separă Milano de Napoli în mai puțin de o oră și să se deplaseze între Milano și Roma în doar 25 de minute, trenul viitorului va fi inaugurat în Emiratele Arabe.

Recunoascută pentru trenurile de mare viteză, Italia, va trebui să aștepte și să se bazeze pe viteza curentă a trenurilor pe care le are in circulaţie.

Hyperloop, trenului ultra-rapid, va fi inaugurat în următorii doi ani, cu o rută inițială care va acoperi distanța dintre Dubai și Abu Dhabi și care va permite călătorilor să se deplaseze între cele două orașe în doar 12 minute şi nu ca în prezent unde timpul de călătorie este de o oră și de 40 de minute.

Despre Hyperloop s-a vorbit de mai mulți ani, iar promisiunile specialiştilor s-au concretiyat. Este trenul ultra rapid al viitorului, capabil să călătorească la viteze inimaginabile și să unească orașele cu mii de kilometri distanță în câteva zeci de minute. O tehnologie prezentată de Elon Musk – fondator al Tesla – și bazată pe utilizarea tuburilor de joasă presiune în care capsulele sunt conduse de motoarele cu inducție liniară și compresoarele de aer.

Construcția rutei care va lega cele două orașe arabe a început cu ceva timp în urmă, în timp ce trenul a fost recent dezvăluit publicului. Gestionarea liniei va fi încredințată companiei Etihad Rail, care în prezent face legătura dintre Al Dhafra și Abu Dhabi, rută în prezent utilizată şi de trenurile normale.

Odată ce proiectul v-a fi finalizat, ruta și trenul ultra-rapid vor conecta diferite zone din Emiratele Arabe Unite „într-un mod sigur, convenabil și eficient”, a explicat Etihad Rail.

Trenul Hyperloop ar trebui lansat în următoarele 12/24 luni, la timp pentru a putea transporta vizitatorii la Expo 2020, ceea ce va cataliza atenția lumii asupra Dubaiului anul viitor. O atenție deosebită a fost acordată și stațiilor viitorului, ale căror design ar fi fost încredințate studioului UNStudio.

„Hiperloopul nu este doar o alternativă realistă și practicabilă la zbor, ci va revoluționa călătoria. Aceasta va oferi timpi de călătorie extrem de rapizi, cu legături directe între orașe, permițând moduri complet noi de lucru și petrecere a timpului liber, ceea ce, la rândul său, va duce la o multitudine de avantaje economice, de mediu și de schimb de cunoștințe”, a explicat Ben Van Berkel, arhitect principal și fondator al UNStudio.

Italianul, de la conducerea lui Hyperloop

Gabriele Gresta, este co-fondator al Hyperloop. În vârstă de 47 de ani, acesta a prezentat guvernului italian proiectul de tren supersonic pentru a face legătura dintre nord și nord sud în mai puțin de o oră. O propunere pe care guvernul Italian a apreciat-o, de asemenea, pentru că Hyperloop nu ar avea impact asupra mediului, deoarece structurile sale vor fi acoperite cu panouri solare care „fac ca Hyperloop să producă cu 30% mai mult decât energia pe care consumă, iar acesta aceasta ar fi cheia reala a afacerii, nu viteza”, explică Gresta.

SURSĂ:  https://tech.fanpage.it/         EDITOR: Dan Boanţă

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni