Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

23 aprilie 2024

Ambasadorul României la ONU a vorbit în numele Grupului Est-european la evenimentul de comemorare a victimelor atacurilor teroriste din Sri Lanka


COMUNICAT DE PRESĂ

Reprezentantul permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, a susţinut vineri, 3 mai 2019, în calitate de preşedinte al Grupului Est-european pentru luna în curs, o intervenţie în plenul Adunării Generale a ONU, la evenimentul de comemorare a victimelor atacurilor teroriste din Sri Lanka, care au avut loc în ziua celebrării Paştelui Catolic.

Ambasadorul român a transmis condoleanţe poporului din Sri Lanka, a condamnat actele atroce desfășurate în cea mai sfântă zi pentru creștinii din această ţară și a făcut apel la realizarea actului de justiție.

Ion I. Jinga a pledat pentru promovarea dialogului interreligios și intercultural, pentru incluziune și toleranță, subliniind rolul educației în respectarea diversităţii și depăşirea diviziunilor create de ignoranță și ură. A apreciat că toate statele membre ONU trebuie să aibă ca prioritate combaterea rasismului, xenofobiei, radicalismului și extremismului violent care alimentează terorismul, precum şi pedepsirea persoanelor responsabile de comiterea de acte teroriste: “Recrudescenţa actelor teroriste motivate religios este mai mult decât îngrijorătoare. Atacurile recente împotriva unor biserici, moschei şi sinagogi au şocat întreaga umanitate şi se adaugă unei liste deja prea lungi. Credincioşii din toate cultele se regăsesc într-un cerc al terorii, ameninţării, negării drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale. Această situaţie nu poate să rămână fără răspuns!”, a afirmat diplomatul român.

Evenimentul de comemorare a victimelor atacurilor din Sri Lanka din ziua Paştelui Catolic a fost convocat de Preşedintele Adunării Generale ONU, Maria Fernanda Espinosa Garces, şi organizat împreună cu Misiunea Permanentă a statului Sri Lanka la ONU. Au susţinut intervenţii de la pupitrul Adunării Generale: preşedintele AGONU, secretarul-general adjunct al ONU, reprezentantul permanent al statului Sri Lanka la ONU şi preşedinţii în exerciţiu ai celor 5 grupuri regionale. De asemenea, reprezentanţii a 25 de state membre au avut scurte intervenţii din sală.

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni