Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

29 mai 2024

1 Mai sărbătorit în Glastonbury (Anglia)


Pe data de 1 mai a.c. în Glastonbury(Anglia) s-a sărbătorit Beltane, sărbătoare de origine celtică, care marchează începutul verii şi celebrează frumuseţea vieţii, naturii şi a dragostei.

În fiecare an, această dată este un eveniment special, de veselie şi participare a comunităţii oraşului Glastonbury şi a vizitatorilor, în spiritul armoniei şi al păcii.

Mulţimea s-a strâns la crucea de piatră a târgului pe la orele 11.00.

Consilierul Jon Cousins i-a salutat jovial pe cei prezenţi, după care David Greenway, crainicul oraşului a anunţat cu o voce cordială şi solemnă începutul festivităţilor.

Au fost interpretate dansuri Morris şi au urmat cântece şi un moment poetic, iar apoi consilierul Denise Michell a citit Proclamaţia Zilei Globale a Dragostei al Fundaţiei Love (Florida, U.S.A.).

Extras: ”Toate formele de viaţă sunt interconectate şi interdependente. Totul participă în legătura Universală a dragostei. Dragostea începe cu acceptarea sinelui şi iertare.”

În 2016, Glastonbury a fost primul oraş al Regatului Unit al Marii Britanii care a proclamat Ziua Globală a Dragostei (proiect al TLF, Florida, U.S.A.), prin persoana primarului de atunci, Denise Michell.

Oamenii verzi (oameni vopsiţi cu verde care reprezintă copacii din natură) care au adus stâlpul de lemn al lunii mai (maypole), au fost întâmpinaţi în bătaia tobelor şi sunetul cornurilor.

Regele Verii şi Regina lunii Mai au fost încoronaţi în urale de bucurie, după care stâlpul de lemn a fost cărat pe umeri de oamenii verzi (green men), din centrul oraşului până la Izvorul Alb (White Spring), iar de aici după un scurt popas, pe dealul Bushy Coombe.

Morgana West, Ambasador al Păcii, co-fondator al Centrului de Primire al Pelerinilor (Glastonbury), a prezentat Lumânarea Albastră de Glastonbury şi semnificaţia ei profundă, fiind un simbol al Păcii şi Unităţii.

Stâlpul lunii mai a fost ridicat în mijlocul strigătelor de bucurie, decorat cu panglici colorate și s-a dansat în jurul lui. Au fost prezenți mulți turiști străini care au fost încântați de frumusețea tradiției și au apreciat păstrarea ei.

Glastonbury rămâne un tărâm de poveste, unde legendele încă trăiesc şi urmele lor sunt vizibile.

Corespondent: Tatomir Ion-Marius

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni