Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

29 martie 2024

Eveniment pe tema îngrijirii alternative a copiilor organizat de Misiunea Permanentă a României la ONU


Misiunea Permanentă a României la ONU, împreună cu Misiunile Permanente ale Bulgariei şi Argentinei la ONU şi organizaţia SOS Satele Copiilor a organizat vineri, 12 aprilie 2019, un eveniment intitulat “Lecţii învăţate la 10 ani de la adoptarea de către ONU a liniilor directoare privind îngrijirea alternativă a copiilor”, moderat de reprezentantul permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga.

Evenimentul a avut drept scop prezentarea de bune practici cu privire la îngrijirea alternativă a copiilor din perspectiva mai multor state membre ONU, a reprezentanţilor societăţii civile şi beneficiarilor programelor de îngrijire alternativă. Reprezenta Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Cristina Cuculas, reprezentantul permanent al Bulgariei la ONU, Georgi Panayotov, şi reprezentantul permanent al Argentinei la ONU, Martín García Moritán, au prezentat experienţele naţionale în ceea ce priveşte introducerea de măsuri privind îngrijirea alternativă a copiilor.

În cadrul evenimentului au mai susţinut intervenţii reprezentanţi ai organizaţiilor SOS Satele Copiilor (Andro Dadiani) şi Lumos (Georgette Mulheir) care derulează programe de îngrijire alternativă pentru copii şi două tinere – din Haiti şi Rwanda – care au beneficiat de îngrijire alternativă. De asemenea, un reprezentant al UNICEF (Kerry Neal) a prezentat demersurile derulate de organizaţie pentru a atrage atenţia asupra copiilor care au nevoie de îngrijire alternativă.

Evenimentul face parte din seria de evenimente organizate de Misiunea Permanentă a României la ONU, la New York, pe perioada deţinerii de către România a preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene.

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni