Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

25 aprilie 2024

Concertul de Anul Nou al Filarmonicii vieneze


Concertul de Anul Nou al Filarmonicii vieneze – transmis în direct din Marea sală de la WIENER MUSIKVEREIN, în 95 de țări ale lumii, în prima zi a Noului An și devenit tradițional, de 79 de ani –, a fost urmărit, în ziua de 01 Ianuarie 2019 de milioane de telespectatori de pe întreg mapamondul.

Sub bagheta celebrului Christian Thielemann, dirijorul-șef al Sächsischen Staatskapelle din Dresda, Neujahrskonzert 2019 der Wiener Philharmoniker, unic în lume, a atins și anul acesta pragul de excelență, reconfirmând faptul că Viena este Capitala mondială a CONCERTELOR de muzică clasică.

Printre cei 2.050 de invitați la Concertul de Anul Nou – din toate colțurile lumii (inclusiv din Germania, România, Austria) – în frunte cu: Președintele Austriei Prof. Univ. Dr. Alexander Van der Bellen, însoțit de soția sa, Doamna Doris Schmidauer și de Președintele Finlandei, Sauli Niinistö, cu soția sa Jenni Haukio; fostul Președinte al Austriei Prof. Univ. Dr. Heinz Fischer, însoțit de Doamna Margit Fischer și de fostul Secretar General ONU Ban Ki-moon; Cancelarul Austriei Sebastian Kurz, însoțit de prietena sa Susanne Thier și de colegul său din Germania Manfred Weber (CSU), candidatul principal pentru funcția de Președinte al Comisiei Europene de la Bruxelles (în locul lui Jean-Claude Juncker), la alegerile din luna Mai 2019, care a venit împreună cu soția sa; Președintele Parlamentului austriac Wolfgang Sobotka, cu invitatul său, Președintele Parlamentului suedez Andreas Norlen, precum și foarte multe personalități din viața economico-politico-culturală din Japonia.

În partea I-a programului Concertului de Anul Nou 2019 al Filarmonicii vieneze au fost prezentate, pentru prima oară, 6 compoziții noi Carl Michael Ziehrer: Schönfeld-Marsch, op. 422, Josef Strauß: Transactionen, Walzer, op. 184, Josef Hellmesberger (Sohn): Elfenreigen, Johann Strauß (Sohn): Expreß, Polka schnell, op. 311, Johann Strauß (Sohn): Nordseebilder, Walzer, op. 390, Eduard Strauß: Mit Extrapost, Polka schnell, op. 259.

În partea a II-a a Concertului, au fost prezentate 20 de creații celebre ale renumiților Johann Strauß (fiul), Eduard Strauß, Josef Strauß și Josef Hellmesberger (fiul), Johann Strauß (tatăl), dintre care amintim: An der schönen blauen Donau, Walzer, op. 314, Opern-Soiree, Polka française, op. 162, Transactionen. Walzer, op. 184, Entr’acte Valse, Radetzky-Marsch, op. 228 cu care s-a încheiat, în repot de aplauze, minunatul Concert de Anul Nou.

Pentru Neujahrskonzert 2020 der Wiener Philharmoniker se pot face rezervări de bilete între 01 și 28 febreuarie 2019, la prețuri între 35 € și 1.090 €. La Concertul de Anul Nou 2019, s-a vândut, în final, la bursa neagră (ilegal!), un bilet chiar la prețul de 9.392 €!

 

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni