Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

23 aprilie 2024

Președinția Consiliului U.E.: Austria – România


Noul an 2019 va avea o importanță deosebită pentru românii din țara natală și din diaspora, pentru cei aproape 513.000.000 de cetățeni, din cele 28 de țări europene, știut fiind că, în prima jumătate a anului, România va prelua, de la Austria, Președinția Consiliului Uniunii Europene (care va fi apoi, la data de 01 Iulie 2019, transmisă Finlandei).

În a doua jumătate a anului 2018, perioadă în care Austria a deținut Președinția Consiliului Uniunii Europene, s-au făcut eforturi impresionante și s-au cheltuit peste 170.000.000 € pentru realizarea unor proiecte-mamut:

reglemantarea statutului milioanelor de imigranți care au bulversat complet istoria, economia, sociatatea și viața civilizată a Uniunii Europene;

stoparea exodului musulmanilor spre Europa și a traficului de persoane, facilitate de politica greșită de la Bruxelles, de a permite, din vara anului 2015, stabilirea acestor imigranți în Europa (inclusiv a criminalilor), fără nici un fel de control la granițe;

măsuri de apărare a atmosferei planetare împotriva supraîncălzirii globale, de reducere a emisiilor de CO², a consumului de cărbune și combustibil diesel, conform Conferinței ONU privind schimbările climatice de la Paris, din 12 Dec. 2015 și Protocolului de la Kyoto din 11 Dec. 1997 – proiecte-mamut, nobile, lung și competent dezbătute, dar cu rezultate sub nivelul așteptărilor.

Vizita oficială a Cancelarului Austriei Sebastian KURZ, din ziua de vineri, 21 Dec. 2018 la București, a avut ca scop predarea simbolică a Președinției Consiliului Uniunii Europene, către România. La întâlnirile cu Președintele României Klaus Johannis și cu șefa Guvernului de la București au fost discutate și alte teme precum: relația bilaterală dintre România și Austria; viitorul Uniunii Europene; următorul buget al U.E., după anul 2020; retragerea Marii Britanii din U.E și alegerile pentru Parlamentul European, din anul 2019.

Criticile aduse Cancelarului Austriei Sebastian KURZ, de către partidul de guvernământ de la București (PSD) s-au referit la avertismentul Cancelarului Austriei că: firmele austriece ar putea pleca din România din cauza modificărilor anunţate de Guvern la Codul Fiscal, precum taxă pe lăcomie impusă băncilor sau impozitarea cifrei de afaceri a companiilor din domeniul energiei. „Dacă cineva se gândeşte la binele mediului economic, ar fi util să se gândească la nişte măsuri care nu doar sună bine, ci să fie efective. Să nu se ajungă ca oamenii să-şi piardă locul de muncă, să crească preţurile sau să alunge investitorii” – a declarat Cancelarul austriac. La finalul Conferinței de presă, premierul României i-a arătat cancelarului austriac ușa pe care trebuia să iasă. Acesta s-a îndreptat către ea și i-a întins mâna!

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a vizitat apoi, pentru a treia oară, Şcoala de Meserii Concordia din Ploieşti, o direcţie a învăţământului preuniversitar pe care Concordia o susţine şi de care România are atâta nevoie de dezvoltare, înmânând instituției de învățământ, din partea ţării sale, un CEC de 300.000 € pentru programele școlii.

Și cadoul pe care Viorica Dăncilă i l-a oferit cancelarului a fost foarte sugestiv. I-a dăruit lui Sebastian KURZ un antivirus Bitdefender românesc, care să-i protejeze gadget-urile de atacurile hackerilor!

Ce implicații are pentru Romînia Președinția Consiliului Uniunii Europene, din perioada 01.01.2019 – 30.06.2019:

Bucureștiul va trebui să găzduiască aproximativ trei mii de reuniuni și evenimente; Brexitul va avea loc exact când România va deține Președinția Consiliului UE; Bugetul U.E. pentru perioada financiară 2020 – 2024 se va stabili tot în anul 2019; Cheltuielile necesare pentru exercitarea Președinției Consiliului Uniunii Europene de către România, sunt estimate la ca. 80.000.000 €. (Cine plătește?); O nouă veste proastă: în România (dezbinată de lupta pentru putere dintre Guvern și Președinție !) vor avea loc, tot în anul 2019, alegeri prezidențiale !

Ne punem acum, cu legitimă îngrijorare, întrebarea:

Ne apropiem de sfârșitul Uniunii Europene?

Comentariu politic

transmis de la Viena de

Mihai ANTHONY

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni