Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

12 iulie 2024

Prezentare Aplicație și live concert The Deep Sound of Space de Peter Gate


Muzeul Municipiului București invită publicul să se conecteze pe pagina de Facebook a instituției – https://www.facebook.com/MuzeulMunicipiuluiBucuresti/ – luni, 4 februarie, de la ora 18.00, pentru a urmări LIVE lansarea aplicației de realitate augmentată realizată de The Deep Sound of Space, urmată de un scurt  live performance de muzică electronică, de Peter Gate, de pe noul său album, „3 6 9”.

THE DEEP SOUND OF SPACE PROJECT, inițiat de Petru I. Pap alias Peter Gate, antropolog, muzician și artist vizual, se concentrează pe utilizarea sunetului, a muzicii și a vizualului prin diferite aplicații în realitatea augmentată, dar și pe performance-urile electronice live care implică tehnologia de vârf și arta inovatoare. The Deep Sound of Space este continuarea proiectului The Deep Sound of Maramureș, proiect cultural de excelență (https://vimeo.com/191619171).

 

Aplicația de spațializare a muzicii în realitatea augmentată, dinamică și interactivă, este realizată împreună cu echipa de IT, TCW din Washington DC, coordonat de Will Copps.

Diferitele sunete și instrumente care compun melodiile încorporate în aplicație sunt ilustrate cu diverse forme geometrice.

Animația și mișcarea în spațiu a sunetelor este declanșată de însăși mișcarea utilizatorului, va afecta sunetele melodiei și va schimba modul în care sunt aplicate efectele individuale, făcând fiecare experiență audio unică. Această aplicație utilizează capabilitățile GPS și busola telefonului.

 

Începând cu data lansării, aplicația va putea fi testată de vizitatori la Palatul Suțu. Pentru o experiență optimă, sunt necesare căștile audio. Aplicația a fost realizată de TCW coordonat de Will Copps, împreună cu Deep Sound. În viitor, este posibil să urmeze o serie de evenimente similare, cu ocazia lansării aplicației la fiecare muzeu din componența Muzeului Municipiului București.

Alte detalii puteți găsi aici:

https://www.instagram.com/the_deep_sound_of_space

https://www.facebook.com/thedeepsoundofspace

Teaser – https://vimeo.com/313750097

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni