Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

10 septembrie 2024

Festivalul Internațional de Film pentru publicul tânăr KINOdiseea a ajuns la ediția a 10-a


COMUNICAT

Cea de-a 10-a ediție a Festivalului Internațional de Film pentru publicul tânăr KINOdiseea va avea loc la București, în perioada 8-13 noiembrie. Nouă filme se vor afla în competiție pentru trofeul festivalului.

Filme de lungmetraj, dar și calupuri de scurtmetraje pentru copii vor fi proiectate anul acesta la Cinema Eforie, Cinema Gloria, Cinema Pro, precum și în mai multe școli din Sectorul 3.

Gala de deschidere a celei de-a 10 ediții va avea loc pe 8 noiembrie, de la ora 19.00, la Cinema Pro, cu avanpremiera animației „Colț Alb”, în regia lui Alexandre Espigares. Filmele pe care KINOdiseea le propune publicului anul acesta sunt în premieră națională, unele dintre ele fiind dublate live sau subtitrate.  Detalii despre filme, precum și informații despre rezervări și bilete, pe www.kinodiseea.ro și https://eventbook.ro/program/kinodiseea

„Vitello” (Danemarca, 2018, regia Dorte Bengston), „Copiii lui Genghis” (Mongolia, 2017, regia Zolbayar Dorj), „The Breadwinner / Parvana – O copilărie în Afganistan)” (corpoducție Irlanda, Canada, Luxemburg, 2018, regia Nora Twomey, producător executiv Angelina Jolie), „The Falcons / Șoimii” (Islanda, regia Bragi Thor Hinriksson), „Supa Modo” (Germania, Kenya, regia Likarion Wainaina), „Los Bando” (Norvegia, Suedia, regia Christian Lo), „Captain Morten and The Spider Queen / Căpitanul Morten și Regina Păianjen” (Irlanda, Estonia, Belgia, regia Kaspar Jancis, Riho Unt și Henry Nicholson) și „The Little Witch / Micuța Vrăjitoare” (Elveția, Germania, regia Michael Schaerer) sunt titlurile lungmetrajelor pe care KINOdiseea le va proiecta la ediția din acest an.

În afara competiției, filmul pentru copii „Străjerii” (regia Liviu Mărghidan) va avea parte de o proiecție specială, urmată de o întâlnire cu echipa care a lucrat la primul lungmetraj românesc cu și despre copii de după 1989.

Ca în fiecare an, KINOdiseea va avea și ateliere cu participare gratuită pentru cei mici, unde cursanții vor învăța, printre altele, tainele actoriei și ale regiei de film, ale realității virtuale sau scenografiei de film. Programul complet al atelierelor va fi disponibil pe kinodiseea.ro.

Gala de Premiere a festivalului va avea loc pe 13 noiembrie, de la ora 19.00, la Cinema Eforie și va fi urmată de un film surpriză. Mai multe detalii despre programul festivalului și filme, pe site-ul www.kinodiseea.ro.

Festivalul Internațional de Film KINOdiseea este organizat de Asociația Culturală Metropolis, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, cu sprijinul Uniunii Cineaștilor din România, finanțat de Primăria Sector 3.

Parteneri media: Itsy Bitsy, Radio România Cultural, Wall Street, Romania Journal, Kudika, Garbo, Iqads, Smark, Cinemagia, MovieNews, CineFAN, AARC, Blog de Cinema, copilul.ro, Sunt părinte, 9vrem părinți, PRwave, Iqool, Ceașca de Cultură, România Pozitivă, Bucharest City App, Feeder, 100 de locuri, inoras.ro, Coțofana Urbană, bucuresteni.ro, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Comics Didactic.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

Despre KINOdiseea

KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală și Sud-Est, atât ca număr de filme, cât și ca număr de spectatori. Festivalul este recunoscut la nivel internațional de către cea mai importantă asociație pentru promovarea filmelor pentru copii, ECFA — European Children’s Film Association. În cele 9 ediții, festivalul a avut peste 100.000 de participanți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni