Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

20 aprilie 2024

Medalierea unui ofiţer român din cadrul Secretariatului ONU


COMUNICAT DE PRESĂ

Colonelul Lucian Andrei (MApN) a primit vineri, 1 iunie 2018, medalia ONU „In the service of peace„, în cadrul ceremoniei de medaliere a personalului militar și de poliție care își desfăşoară activitatea în cadrul Secretariatului ONU, ca recunoaștere a activității desfășurate ca șef al echipei de evaluare din cadrul Oficiului pentru afaceri militare al Departamentului pentru operații de menținere a păcii.

Ceremonia organizată la sediul ONU cu ocazia celebrării Zilei Internaţionale a Căştilor Albastre a fost condusă de Sub-secretarii Generali ONU Jean-Pierre Lacroix, şeful Departamentului pentru operaţii de menţinere a păcii şi Atul Khare, şeful Departamentului pentru sprijin în teren, în prezența consilierului militar al ONU, gl.-lt. Carlos Humberto Loitey și a consilierului de poliție, chestor Luís Carrilho.

La eveniment au participat și adjunctul reprezentantului permanent al României la ONU, Gheorghe Necula, și consilierul militar al Misiunii Permanente a României la ONU. Echipa Misiunii l-a felicitat pe Colonelul Lucian Andrei, exprimându-şi respectul pentru rezultatele deosebite obținute în cele șase luni de când activează în cadrul Secretariatului ONU și pentru contribuția în promovarea României.

Colonelul Lucian ANDREI este absolvent al Şcolii Militare de Ofițeri Activi „Nicolae Bălcescu”, arma infanterie (promoţia 1988) și al Facultăți de comandă și stat major din cadrul Universității Naționale de Apărare ”Carol I”, promoția 2005. În perioada 2015-2017 a deținut funcția de director de management al Comandamentului Diviziei Multinaționale de Sud – Est, în perioada 2012-2015 a îndeplinit funcția de consilier militar al României la ONU și ofițer de legătură în cadrul Forței Multinaționale din Irak, de două ori câte șase luni în perioadele 2005-2006 și 2007-2008.

Informații suplimentare

Marcată în fiecare an la 29 mai, Ziua Internaţională a Căştilor Albastre a fost aprobată prin hotărâre a Adunării Generale, în semn de respect pentru personalul în uniformă și civil căzut la datorie pe timpul serviciului sub drapelul ONU. Cu acest prilej, se acordă și medaliile ”Dag Hammarskjold” în memoria militarilor, polițiștilor și civililor căzuți la datorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni