Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

21 iunie 2024

FAȚĂ ÎN FAȚĂ – Vernisaj expoziție de grup și concert


Comunicat

În perioada 20 – 26 mai se desfășoara a II-a ediție a REȘEDINȚEI INTERNAȚIONALE DE ARTĂ VIZUALĂ CINCȘOR 2018. Iniţiativa răspunde nevoii susținerii bisericilor fortificate din Transilvania și sporirii atractivității lor prin crearea unei platforme de dialog pentru arta contemporană între artiştii români şi cei străini. Participă artişti plastici din SUA, Germania, Norvegia, Suedia şi România. Prin tema propusă – FAȚĂ ÎN FAȚĂ – reședința de artă vizuală are ca focus transformările profunde ale satului transilvănean – exodul sașilor precum și reconfigurarea identităților individuale sub presiunea transformărilor economice și ale migrației.

Curatoarea evenimentului este Elisabeth Ochsenfeld, artist vizual si curator, fondatoare a Reședintei de artă ARTHOUSE WOLFSBERG / GĂRÂNA și OCHSENFELD RESIDENCY AWARD la Frankfurt/Heidelberg.
Evenimentul este însoțit de tânăra regizoare și fotografă Mirona Radu.

Tabăra de pictură a început luni, 20 mai și se încheie sâmbătă, 26 mai, ora 14, cu vernisajul expoziției de grup al artiștilor prezenți și cu concertul susținut de formația TROMPETRE, România. Evenimentul se desfășoară în cadrul inițiativei „Descoperă sufletul Transilvaniei “ – o iniţiativă a Bisericii Evanghelice din România C. A. pentru susținerea bisericilor fortificate din Transilvania.

Participă artiştii Alex Baciu (România), Asa Bengtsson (Suedia), Dragoș Burlaciu (România), Els Geelen (Norvegia), Adrian Sandu (România), David Marks (SUA), Amalia Dulhan (România) și Elisabeth Ochsenfeld (Germania).

Evenimentul este unul caritabil, în beneficiul bisericii evanghelice fortificate din Cincșor. Accesul la vernisaj și concert este liber, donațiile fiind încurajate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni