Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

19 aprilie 2024

Misterioasa Grotă a Scoicilor din Margate


Margate este un oraş fermecător în districtul Kent, aflat pe coasta de sud-est a Angliei. Dincolo de frumuseţea peisajului, Margate este unic prin Grota Scoicilor, un loc misterios, desprins parcă de pe alt tărâm.

Grota Scoicilor (Shell Grotto în limba engleză) este o galerie subpământeană la o adâncime de mai puţin de 2 metri sub pământ, ornată cu peste 4, 6 milioane de scoici, lungimea ei fiind de 31, 6 metri. Grota a fost descoperită întâmplător, în anul 1835, şi a fost deschisă publicului în anul 1838. Nu se cunoaşte nimic despre originea grotei, ea nefiind menţionată în nici un document sau hartă înainte de a fi fost descoperită, fapt care adânceşte misterul care planează asupra acestui loc. Data construcţiei grotei este de asemenea necunoscută.

Nivelul umidităţii este ridicat în grotă, şi sunt necesare lucrări de conservare. Unul dintre cei care lucrează la conservarea grotei este Rob.

În timpul celui de-al doilea război mondial un perete din partea estică a grotei a fost distrus. În lucrările artistice din interiorul grotei pot fi identificate diferite simboluri şi figuri complexe constituite din scoici (Crucea Vieţii egipteană Ankh, Berbecul, Crinul, Copacul Vieţii, Ancora Speranţei etc.). Un loc foarte impresionant în grotă este o încăpere care arată ca un spaţiu pentru ceremonii şi în care în anii ’30 au avut loc şedinte spiritiste.

Există multe teorii vizavi de grotă, dar nimic concret. Loc de întâlnire pentru organizaţii secrete din trecut, templu păgân, sau rezultatul uimitor al capriciului unei persoane foarte bogate, ar putea fi orice. În tăcere adâncă se pot auzi parcă şoaptele altor civilizaţii, demult trecute.

Un lucru e sigur, odată vizitată, Grota nu poate fi uitată, fiind o experienţă de neuitat, aura ei de mister atrage vizitatori din toate colţurile lumii.

Corespondent: Tatomir Ion-Marius                                                                                                                                              Credit foto: Tatomir Ion-Marius

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni