Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

29 mai 2024

Fundația Alexandrion: Zeci de artiști au intrat în cursa de 7.000 de euro pentru crearea noului trofeu Constantin Brâncoveanu


Comunicat

București, 23 mai 2018. Peste 20 de artiști s-au înscris până la această dată în competiția pentru crearea urmatorului trofeu al Galei Constantin Brâncoveanu, un eveniment organizat anual de Fundația Alexandrion cu scopul de a răsplăti munca și dedicarea oamenilor de cultură din România. Cel care va reuși să surprindă în lucrarea sa esența și valorile Voievodului Constantin Brâncoveanu, personaj emblematic al culturii și istoriei române, va fi recompensat cu un grant în valoare de 7.000 de euro (brut). Creatorii mai au doar cateva zile la dispoziție pentru a se înscrie în concurs.

Fundația Alexandrion a lansat în data de 13 martie un apel către artiști, sculptori și arhitecți, prin care îi invită să își lege numele de cel al Premiilor Constantin Brâncoveanu și să dea noua imagine a trofeului.

Termenul limita de înscriere a lucrărilor este 1 iunie (inclusiv). Înscrierea în concurs se face direct pe site-ul Fundației, în secțiunea Concurs de creație – Trofeul Constantin Brâncoveanu, iar machetele trebuie expediate prin curier sau pot fi depuse la sediul Alexandrion Group.

Lucrarea tridimensională trebuie să respecte o serie de criterii tehnice: să se încadreze în dimesiunea de 30 – 35 centimetri și să aibă greutatea între de 2 și 2,5 kilograme. Lucrarea va fi prezentată juriului sub forma unei machete, ce va conține precizarea materialului propus din care va fi realizată și va fi însoțită de fișa tehnică de producție și datele producătorului (producătorilor).

Marele câștigător al concursului va fi anunțat în data de 18 iunie 2018, pe site-ul Fundației Alexandrion, www.fundatia-alexandrion.ro. Creatorul noului trofeu va primi din partea Fundației Alexandrion un premiu în valoare de 7.000 euro (brut).

Fundația Alexandrion recompensează, an de an, valorile culturii române, figuri emblematice și vizionare ale spațiului cultural autohton, care prin talent și dedicare înfrumusețează și înnobilează societatea în care trăim. Ne dorim ca noul trofeu Constantin Brâncoveanu să însumeze valorile spirituale ale României și să se dovedească o sursă de inspirație și un reper pentru comunitatea umanistă română. Suntem conștienți că este o misiune dificilă, însă avem încredere în spiritul creator al acestei țări și suntem ferm convinși că cel care va câștiga competiția o va face cu o lucrare de excepție”, a declarat Nawaf Salameh, CEO-ul Alexandrion Group și președinte al Fundației Alexandrion.

Juriul concursului de creație este format din personalități marcante precum Doina Mândru, istoric de artă – președintele juriului, Nawaf Salameh, președintele Fundației Alexandrion – vicepreședintele juriului, Ioan Scurtu, istoric – membru al juriului, Mircea Roman, sculptor – membru al juriului, Magda Cârneci, critic – membru al juriului, Cătălin Bălescu, rector UNARTE – membru al juriului, Ștefan Râmniceanu, artist plastic – membru al juriului, Narcis Dorin Ion, directorul Muzeului Național Peleș, și Ioana Vlasiu, critic de artă.

#####

Despre Fundația Alexandrion

Fundația Alexandrion a fost înființată în anul 2003, ca urmare a numeroaselor activităţi sociale desfăşurate de firmele din cadrul Alexandrion Group. Astfel, proiectele de responsabilitate socială ale companiei au fost preluate şi au început să fie desfăşurate sub umbrela Fundaţiei Alexandrion.

O prioritate a Fundației Alexandrion este reprezentată de proiectele culturale, Gala Premiilor „Constantin Brâncoveanu“ fiind un proiect de referință. Acesta vine să răsplătească munca și dedicarea de-o viață a oamenilor de cultură din România și din străinătate, care au contribuit la dezvoltarea diferitelor domenii de cunoaștere. Mai mult, pentru susținerea tinerelor valori, Fundația Alexandrion oferă anual Premiile „Matei Brâncoveanu“. În mod constant, Fundația susţine inițiative de refacere a unor lăcaşe de cult sau de lansare de cărţi.

#####

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni