Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

18 aprilie 2024

Unirea in destine individuale la Teatrul Dramaturgilor Romani


Comunicat

La Teatrul Dramaturgilor Români va avea loc vineri, 20 aprilie 2018, ora 18.00 un eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri precum și festivitatea de premiere a textului câștigător al concursului de dramaturgie „Unirea în destine individuale.

Evenimentul va fi deschis de academicianul Răzvan Teodorescu, care va susține conferința Semnificația Unirii, urmată de expunerea cu tema Scriitori români în Primul Război Mondial  susținută de directorul Muzeului Național al Literaturii Române, Ioan Cristescu, pe baza unui material video ilustrativ.

În cadrul evenimentului va avea loc lansarea cărții Unirea. Destine individuale (editura Tritonic) cu piesele selecționate de către juriul format din Lucia Verona, Horia Gârbea, Olga-Delia Mateescu, Ioan Cristescu și Ioan Groșan. Cele două piese existente în volum, Frații fără nume sau aproapele meu din tranșeea inamică și Margo au fost prezentate publicului larg în spectacolele lectură coordonate de Ingrid Bonța în luna martie.

Premiul va fi decernat de către Lucia Verona și Horia Gârbea, iar textul declarat câștigător va intra în producție la Teatrul Dramaturgilor Români în stagiunea următoare, urmând a avea premiera în preajma Zilei Naționale.

Unirea în destine individuale” este un proiect inițiat de Teatrul Dramaturgilor Români cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire. Proiectul este realizat cu sprijinul Primăriei Muncipiului București și are ca scop promovarea culturii, istoriei și valorilor naționale prin dramaturgia românească.

Intrarea la eveniment este liberă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni