Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

28 martie 2024

Târgul Internaţional de Carte de la Londra 2018


Pe data de 10 aprilie a.c. la Centrul Expozițional Olympia din Londra (Marea Britanie) se deschide Târgul Internațional de Carte, cel mai mare eveniment din industria globală a cărții.

Lista restrânsă pentru Premiile de Excelenţă ale Târgului Internaţional de Carte de la Londra 2018 a fost anunţată, Brazilia fiind în fruntea listei cu cinci nominalizări, îndeaproape urmată de Statele Unite ale Americii cu patru nominalizări, şi un număr record de 27 de ţări reprezentate în total.

Premierea are loc în parteneriat cu Asociaţia Editorilor din Regatul Unit al Marii Britanii şi sponsorizate de Hytex. Premiile celebrează excelenţa în 17 categorii, incluzând vânzarea de cărţi, publicarea de lucrări ştiinţifice şi educaţionale, traducere literară. Pentru fiecare categorie juriul este compus din experţi în domeniul respectiv. Vânzători de carte din întreaga lume au fost nominalizaţi pentru Premiul Librăria Anului, sponsorizat de Gardners; pe lista restrânsă a ajuns Librăria Cărtureşti Carusel (România), alături de Timbuktu (Gambia) şi The Uppsala English Bookshop (Suedia).

Jacks Thomas, Director al Târgului de Carte de la Londra a spus“Este fantastic să vezi 27 de ţări reprezentate în lista restrânsă a Premiilor Internaţionale de Excelenţă, un record în istoria de cinci ani a premiilor care cred eu evidenţiază creşterea, dimensiunea şi diversitatea acestor premii şi a industriei globale a cărţii prezentată la Târgul Internaţional de Carte. Dezvoltările impresionante ale industriei sunt ilustrate de către realizările fantastice ale celor nominalizaţi -determinarea şi pasiunea lor de a aduce cărţile unui public mai larg prin iniţiativele lor este însufleţitoare. Sunt încântată să le urez bun venit celor selectaţi pentru lista restrânsă la Târgul Internaţional de Carte în aprilie spre a le oferi o platformă să îşi etaleze succesul.”

Stephen Lotinga, Director executiv, Asociația Editorilor din Marea Britanie, a spus:

Suntem mândri să susţinem Premiile de Excelenţă ale Târgului Internaţional de Carte de la Londra. Aceasta este o listă restrânsă strălucită care exemplifică natura globală a industriei editoriale. Este extraordinar de a vedea că editorii de cărţi audio sunt acum reprezentanţi prin propriul lor premiu şi de a vedea excelenţa din cadrul industriei evidenţiată şi celebrată prin aceste premii.”

Corespondent: Tatomir Ion-Marius                                                                                                                  Credit foto: The London Book Fair

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni