Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

29 martie 2024

GENIA FAJERMAN


Genia Fajerman

Recent am avut deosebita plăcere să o cunosc, la Tel Aviv, pe artista Genia Fajerman prin intermediul unei prietene comune, pianista și producătoarea de spectacole, Liana Herman. Împreună cu o altă prietenă comună, Mariana Ilie, adică noi patru fete 🙂 am sărbătorit ”Purim” la un restaurant din Tel Aviv.


De fapt, am sărbătorit-o și pe distinsa Genia Fajerman care, zilele trecute, a împlinit 91 de ani și arată superb, plină de energie. O vedeți în fotografia alăturată făcută de mine. Și la această vărstă mai are concerte.
Genia FAYERMAN, născută în URSS, este o actriță/cântăreață realizată. Din tinerețea ei timpurie a afișat un talent remarcabil pentru cântecul idiș și dans, precum și pentru cântece populare rusești. După al doilea război mondial, împreună cu soțul ei, a ajuns în Polonia, Cehoslovacia, Germania și s-a stabilit la Paris. Acolo l-a întâlnit pe bine-cunoscutul și renumitul artist american Herman YABLOKOV, care a invitat-o să se alăture companiei sale de teatru. Marele Regizor artistic Iakov ROTHBAUM i-a dat posibilitatea de a juca teatru. Nu este întâmplător faptul că Genia FAJERMAN a încântat publicul evreu peste tot în lume. Ea este întotdeauna foarte apreciată în Europa, America, Mexic, Brazilia, Argentina, Venezuela și nu mai puțin în Israel, în cazul în care ea a apărut cu cele mai bune companii. Este încântătoare, cu o voce profundă și o interpretare teatrală deosebită. Ceea ce-i dă o expresie sentimentelor sale este talentul și căldura.

 Autor: Lucreţia Berzintu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni