Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

21 iunie 2024

LANSARE DE CARTE. Leipzig-București-Lipscani: o poveste europeană


Comunicat

Muzeul Municipiului București invită publicul interesat să participe, în cadrul Târgului de Carte de la Leipzig-2018 (Messe-Allee nr. 1), la evenimentul prilejuit de lansarea albumului ”Leipzig-București-Lipscani: o poveste europeană”, realizat de specialiști ai instituției.

Lansarea are loc pe data de 15 martie, între orele 15.00 – 16.00, la Standul României, Hala 4, E501.

Vor participa Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului București și editorul cărții împreună cu E.S. Emil Hurezeanu, Ambasadorul României în Germania. Moderator va fi Jan Cornelius, iar interpret Sorin Georgescu.

România este țară invitată de onoare la Târgul de Carte de la Leipzig-2018.

Acesta este întregul program al evenimentelor românești ce debutează pe 15 martie: https://zoom-in-romania.ro/programm/

Reamintim că expoziția ”Leipzig-București-Lipscani: o poveste europeană”, vernisată pe data de 6 martie, poate fi vizitată până pe data de 15 martie. Organizată de Muzeul Municipiului București și găzduită în prezent de Primăria Orașului Leipzig (la adresa: str Martin Luther Ring 4-6), aceasta va putea fi ulterior vizitată în perioada 12 aprilie-6 mai 2018 la Centrul Comercial Promenaden Hauptbahnhof Leipzig. În cadrul expoziției poate fi vizionat și un film documentar despre fenomenul Lipscani.

Muzeul Municipiului București prezintă pentru prima oară publicului german istoria comerțului de lipscănie determinat de târgurile sezoniere care au fost organizate de municipalitatea orașului Leipzig încă din secolul al XVI-lea. În spațiul german nu se știe de existența în orașe din Muntenia și Oltenia a unor străzi istorice Lipscani, care au apărut datorită acestui comerț încă din secolul al XVII-lea.

Proiectul este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului București pentru strângerea legăturilor cu orașul Leipzig și spațiul economic româno-german.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni