Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

19 aprilie 2024

COMUNICAT DE PRESĂ Expoziția de fotografie România: Evoluție – 100 ani, la sediul ONU din New York


Misiunea Permanentă a României la Organizația Națiunilor Unite și Agenția Națională de Presă AGERPRES, organizează în perioada 12-23 februarie 2018, la sediul ONU din New York, expoziția de fotografie România: „Evoluție – 100 ani”, realizată în seria evenimentelor de sărbătorire a Centenarului Marii Uniri. Expoziția a fost inaugurată marți, 13 februarie, de către Reprezentantul Permanent al României la Națiunile Unite, ambasadorul Ion Jinga, împreună cu Directorul General al AGERPRES, Alexandru Giboi, alături de Președintele Adunării Generale a ONU, Ministrul de Externe al Slovaciei, Miroslav Lajčák.În intervenția sa, ambasadorul României la Națiunile Unite a evocat momente marcante din istoria țării noastre, reliefând importanța aniversării Centenarului românesc în anul 2018 la sediul ONU, organizație ce rămâne un reper fundamental pentru promovarea obiectivelor de politică externă ale României: “Privind fotografiile acestei expoziții, retrăim o parte din istoria vibrantă a României din ultima sută de ani. Membru fondator al Ligii Națiunilor în 1919, România a dovedit, după aderarea la ONU în 1955, un angajament pe termen lung pentru pace, justiție internaționale și dezvoltare. Acesta este, de altfel, și motto-ul candidaturii României pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, pentru perioada 2020-2021”.

Președintele Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, Miroslav Lajčák, a arătat că România de astăzi este o țară modernă, de succes, bine integrată în arena internațională, un actor regional și global respectat. De asemenea, a subliniat că activitatea României în domenii precum menținerea păcii și asistența umanitară sunt apreciate la nivelul comunității internaționale.

Directorul general al AGERPRES, Alexandru Giboi, a vorbit despre valoarea fotografiilor din arhiva agenției care au contribuit de-a lungul timpului la scrierea istoriei, prin imagini, precum și la prezentarea imaginii României în plan extern. Președintele Associated Press, Gary Pruitt, a afirmat că AGERPRES și AP împărtășesc valori comune în ceea ce privește acuratețea informației publice și a apreciat dinamismul agenției naționale de presă române în adaptarea la ultimele tendințe din piața media.

În cadrul evenimentului a fost prezentat și albumul realizat de AGERPRES România: Evoluție, ediție specială pentru Centenarul Marii Uniri, care conține 100 de fotografii din România, grupate în trei capitole: Arhivă, Revoluție, Evoluție.

Evenimentul s-a bucurat de o largă participare: Președintele Adunării Genrale, Secretari Generali Adjuncți și Asistenți ai Secretarului General al ONU, un număr impresionant de ambasadori acreditați la ONU, diplomați, jurnaliști, reprezentanți ai mediului de afaceri și comunității românești din New York.

Informații suplimentare

Expoziția de fotografie România: Evoluție – 100 ani cuprinde imagini din arhiva istorică a agenției Agerpres, cele mai bune imagini realizate în ultimii ani de către fotoreporterii AGERPRES, dar și imagini din arhiva agenției de presă Associated Press, care înfățișează personalități precum Nadia Comăneci, Eugen Ionesco, George Enescu, Regele Mihai I, Regele Ferdinand I și Regina Maria. Fotografiile din arhiva AGERPRES reflectă viața cultural-artistică, economică, politică și sportivă a țării, dar și marile transformări și evenimente ce au avut loc de-a lungul timpului. Fotografii agenției au surprins Bucureștiul interbelic, artiști precum Maria Tănase și Constantin Tănase susținând spectacole pentru soldații români, Revoluția din decembrie 1989, precum și evenimente recente.

Pe parcursul anului 2018, expoziția va fi prezentată publicului din România și din străinătate, fiind un proiect dedicat Centenarului Marii Uniri realizat de AGERPRES cu sprijinul mai multor ambasade ale României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni