Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

20 aprilie 2024

Un nou teatru pe scena bucureşteană – Teatrul Dramaturgilor Români


Teatrul Dramaturgilor Români își dorește să promoveze dramaturgia originală contemporană. Vor fi aduse pe scenă texte ale autorilor reprezentativi de azi, dar și din a doua parte a secolului XX.

Apariția TDR în peisajul cultural bucureștean reprezintă un bun prilej pentru publicul larg de a (re)descoperi o dramaturgie bogată și diversă, conectată la realitatea de azi.

Spectacolele TDR sunt supratitrate în limba engleză, oferindu-se astfel şi străinilor aflați în București ocazia de a descoperi dramaturgia românească.

 

Iată câteva cuvinte despre teatrul nostru pe care regizorul şi actorii piesei „Confidenţial” ni le-au declarat:

 

Dan Tudor:

„Peste 70 % din spectacolele mele sunt după texte românești, așadar ideea înființării acestui teatru mi se pare minunată. M-am bucurat să am alături de mine actori mari, prieteni și împreună vom oferi publicului un spectacol modern și inedit.”

Marius Bodochi:

„Înființarea Teatrului Dramaturgilor Români este o idee generoasă, pentru că avem obligația să redescoperim piesele autorilor români. E bine când un teatru pune în scenă și texte mai puțin cunoscute, cum este această selecție din Arghezi.”

Cristina Deleanu:

Teatrul Dramaturgilor Români – o bucurie în primul rând.  Spectacolul „Confidențial. Scene argheziene” este o provocare, o noutate, face parte din acele spectacole care îți pun mintea la contribuție.”

Eugen Cristea:

„Mă simt ca un copil care descoperă ceva nou. Bucuria mea este imensă pentru că s-a luat hotărârea înființării acestui teatru al dramaturgilor români. Avem dramaturgi absolut extraordinari care meritau un loc al lor. Bucuria este întregită și de faptul că fiind îndrăgostit de Tudor Arghezi, stagiunea teatrului se deschide cu un colaj din lucrările mai puțin cunoscute ale imensului scriitor.”

Tudorel Filimon:

„Noi rar jucăm piese de autori români contemporani. Uneori sunt privite cu ușurință…Fiind un teatru al dramaturgilor români aici va fi locul lor… Un teatru al dramaturgilor nu a existat până acum. Voi juca de câte ori voi fi solicitat.”

Afrodita Androne:

„E o onoare și o cinste minunată să ai ocazia să deschizi un teatru. Minunată este și ideea: un teatru al dramaturgilor români. Era o instituție necesară și care ar fi trebuit făcută de mult, dar niciodată nu e prea târziu. Și mare bucurie pentru noi să deschidem acest teatru cu un Arghezi de care ne-am bucurat cu toții la fiecare repetiție.”

Luana Lute:

„Fiind cea mai tânără din distribuție sunt foarte onorată că am ocazia să fac parte din spectacolul care deschide repertoriul unui nou teatru. Cred că prin Teatrul Dramaturgilor Români publicul tânăr se va putea familiariza cu dramaturgia românească.”

Vineri, 2 februarie 2018, ora 19.00 (sala Iosif Naghiu) – Învățăturile lui Zaharia Trahanache către fiul său de Marilena Dumitrescu, regia Ingrid Bonța.

Duminică, 4 februarie 2018, ora 19.00 (sala Iosif Naghiu) – Confidențial după texte de Tudor Arghezi, regia Dan Tudor.

Vineri, 9 februarie 2018, ora 19.00 (sala Ion Băieșu) – Autorul e în sală de Ion Băieșu, regia Dan Tudor.

Sâmbătă, 10 februarie 2018, ora 19.00 (sala Ion Băieșu) – Autorul e în sală de Ion Băieșu, regia Dan Tudor.

Duminică, 11 februarie 2018, ora 19.00 (sala Iosif Naghiu) – Balul Cimitirului de George Astaloș, regia Alexander Hausvater.

Joi, 15 februarie 2018, ora 19.00 (sala Ion Băieșu) – Tarot Tales, un musical de Mircea Tiberian pe texte de Saviana Stănescu.

Sâmbătă, 17 februarie 2018, ora 19.00 (sala Ion Băieșu) – Exercițiu de echilibru de Carmen Dominte, regia Felix Crainicu.

Duminică, 18 februarie 2018, ora 19.00 (sala Ion Băieșu) – Autorul e în sală de Ion Băieșu, regia Dan Tudor.

Joi, 22 februarie 2018, ora 19.00 (sala Iosif Naghiu) – Infractorii de Ana-Maria Bamberger, regia Dan Tudor.

Vineri, 23 februarie 2018, ora 19.00 (sala Ion Băieșu) – Hoțul perfect și Puterea dragostei de Dan Tărchilă și Ion Băieșu, regia Paul Chiribuță.

Duminică, 25 februarie 2018, ora 19.00 (sala Iosif Naghiu) – Balul Cimitirului de George Astaloș, regia Alexander Hausvater.

 

Teatrul Dramaturgilor Români

Calea Griviţei nr. 64-66

Rezervări0756.021.105

Facebook: teatruldramaturgilor

https://teatruldramaturgilor.ro

teatruldramaturgilor@gmail.com

Facebook: teatruldramaturgilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni