Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

25 aprilie 2024

‘’Eu…Fluturele’’- Pictură 3D realizată de Daniel Relenschi în cadrul Casa Experimentelor- Romanian Science Center


Lucrarea realizată în acrilic pe perete și în ulei pe linoleum, ne prezintă doi fluturi care își desfac aripile viu colorate pentru a-i transforma pe vizitatori în fluturi. 

Inaugurarea picturii a avut loc Duminică, 4 Februarie 2018, ora 11:00, la Casa Experimentelor, Calea Vitan, nr. 242, București (intrea dinspre Splaiul Unirii).

Timpul de lucru al lucrării a fost de 7 zile, cu peste 8 ore de lucru pe zi, luând atât efort fizic cât și concentrare pentru ca pictura să ajungă la forma finală.  Lucrarea conține două tipuri de efect 3D, unul pe pardoseală care necesită un singur unghi de percepție și celălalt pe perete, realizat de umbrele aripilor fluturilor. Dimensiunea lucrarii este de 2,5 metri pe 2 metri pe perete si 2 metri pe 1,5 metri pe pardoseala.

Casa experimentelor este locul ideal pentru a gazdui o astfel de pictura, vizitatorii vor experimenta si vor interactiona cu o pictura inedita.

 Lucrarea ne prezintă doi fluturi, unul potrivit pentru a transforma un adult în fluture și celălalt, mai mic, potrivit pentru un copil care visează să zboare. De asemenea, la bază se desfășoară un crater din care crește o floare pe care vizitatorul se poate așeza pentru a se transforma în fluture.

Vernisajul a fost un succes, dupa dezvelirea lucrarii cei prezenti erau nerabdatori sa faca fotografii contopiti cu lucrarea, devenind astfel fluturi, in special copiii fiind cei mai entuziasmati.

Link-uri:

https://www.facebook.com/casaexperimentelor.ro

https://www.facebook.com/daniel.relenschipictor

e-mail: gabriela.ionescu@casaexperimentelor.ro

             danielrelenschi@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni