Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

19 mai 2024

Participarea românească la Festivalul internațional de film de la Rotterdam


COMUNICAT

ICR Bruxelles sprijină participarea românească la Festivalul internațional de film de la Rotterdam (IFFR) în perioada 24 ianuarie – 4 februarie 2018. Filmele Pororoca r.: Constantin Popescu (2017, RO/FR, 152’), Soldații. Poveste din Ferentari r.: Ivana Mladenovic (2017, RO/RS/BG, 115’) și Totul este foarte departe r. & s.: Emanuel Pârvu (2017, RO) vor fi proiectate în premieră în Olanda. Vor avea loc trei proiecții pentru fiecare peliculă (V.O. subtitrare în limba engleză), în competiția oficială a festivalului.

Lung metrajele Pororoca și Soldiers. Story from Ferentari / Soldații. Poveste din Ferentari, vor fi proiectate în secțiunea „Voices 2018“ a festivalului.

Scurt metrajul Everything is Far Away / Totul este foarte departe va fi proiectat în programul „Long Distance“, secțiunea „Voices Short 2018“, în prezența regizorului Emanuel Pârvu și a producătoarei de film Miruna Berescu, directoarea Festivalului Internațional de Film Independent Anonimul și consultantă a filmului în relația cu festivalurile. Cineaștii români vor contextualiza filmul și vor dialoga cu publicul după proiecțiile din 28 și 29 ianuarie. Jurnalista de film Boglárka Nagy este invitată a festivalului din partea presei române de gen.

Emanuel Pârvu este actor și regizor cunoscut pentru regizarea filmelor Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor (2017), În Puii Mei! (2010) și Meda (2016), iar ca actor pentru Amintiri din epoca de aur (2009),Bacalaureat (2016) și Aniversarea (2017).

„Este o plăcere să revin la FIF Rotterdam, unde am participat în 2016 cu Miruna Berescu – în calitate de producător, reușind să găsim parteneriate de post-producție pentru lung metrajul Meda sau Partea nu prea fericita a lucrurilor, foarte benefic cinematografiei românești. Cu sprijinul ICR Bruxelles și grație întâlnirilor ocazionate de FIF Rotterdam cu profesioniști din industria filmului, am reușit sa ducem la bun sfârșit proiectul nostru, distins cu premiul pentru regie și premiul pentru interpretare masculină în cadrul Competiției Oficiale a Festivalului de Film de la Sarajevo“, a declarat regizorul Emanuel Pârvu pentru ICR Bruxelles.

Fondatoare a Asociaţiei FAMart – organizatoarea Festivalului Internaţional de Film DaKINO şi a  Festivalului de Psihanaliză şi Film, Miruna Berescu este directoarea artistică a Festivalului Internațional al Filmului Independent „Anonimul“. Colaborează cu regizorul Emanuel Pârvu pentru producerea mai multor filme și promovarea lor în cadrul festivalurilor internaționale de film (2Fatherhood, Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor) și este producătoarea lung metrajului Meda sau Partea nu prea fericita a lucrurilor r.: Emanuel Pârvu, câștigător al premiului pentru regie și a premiului pentru cel mai bun actor la FIF de la Sarajevo.

Boglárka Nagy a studiat film și management de proiecte educaționale și culturale, precum și management de cinema de artă. Scrie critică de film, studii și interviuri pentru „Filmtett“ și „Istoria filmului“, dar ocazional și pentru alte site-uri și reviste specializate în cinema (DearCinema sau Film Menu). Este programatorul cinematografului Elvire Popesco din București și se ocupă de proiectele de film ale Institutului francez din România. Colaborează cu mai multe festivaluri de film, lucrând pentru selecția filmelor, proiecte de educație cinematografică, coordonare de ateliere și moderarea discuțiilor (One World Romania, Doc Est, Transilvania International Film Festival).

 

Proiectul face parte din strategia ICR de promovare a cinematografiei românești în spațiul BeNeLux.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni