Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

23 aprilie 2024

Ambasadorul României la ONU a primit distincția «Best Romanian Diplomat in the United States 2017», acordată de Romanian American Business Council


Comunicat de presă

La 13 decembrie 2017, Reprezentantul Permanent al României la ONU, Ambasadorul Ion Jinga, a primit distincția “Best Romanian Diplomat in the United States în anul 2017” în cadrul Galei de Crăciun a Consiliului de Afaceri Româno-American (RABC – Romanian American Business Council) organizată la New York. 

În intervenția sa, domnul Stefan Minovici, Președintele RABC, a precizat că: “Acordarea distincției “Cel mai bun diplomat român din Statele Unite în anul 2017” ambasadorului României la ONU a fost făcută nu doar pentru eforturile întreprinse de acesta la Națiunile Unite în favoarea României, ci și pentru implicarea sa în susținerea mai multor proiecte și evenimente ale comunității românești din New York, cum ar fi Ziua României pe Broadway, întâlniri cu membri ai Congresului și oficiali americani  la campaniile organizate de RABC în onoarea acestora, cultivarea unor relații de excepție cu un spectru larg al comunității noastre din Statele Unite, de la reprezentanți ai biserici ortodoxe, la personalități academice, oameni de afaceri, artiști, medici si mulți alții“.

Mulțumind pentru onoarea de a primi această distinctie, ambasadorul Ion Jinga a arătat: “Văd în acest premiu o recunoaștere a muncii tuturor diplomaților români aflați la post pe teritoriul SUA. Misiunile diplomatice ale României la Washington și New York  își servesc țara cu profesionalism, dăruire și loialitate. Atât în relațiile bilaterale cu cel mai important partener strategic al nostru, cât și în arena globală reprezentată de ONU, diplomația română se află în avangarda eforturilor comune ale autorităților de la București și ale diasporei de a plasa România pe o orbită de influență internațională pe care țara noastră o merită la aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire “.. 

Cu același prilej, domnul Daniel Lipinski, membru al Congresului American, a primit distincția “General George Pomutz Excellence Award”, iar domnul Yanni Deconescu, om de faceri româno-american, “Best Performing Board Member Award”.

Evenimentul, la care au participat peste 150 invitați, a avut loc la Harry F. Sinclair Mansion, clădire monument istoric (US National Historic Landmark) și s-a bucurat de prezența Excelenței Sale Domnul George Cristian Maior, Ambasadorul României în SUA, a Excelenței Sale Ambasador Victor Moraru, Reprezentantul Permanent al Republicii Moldova la ONU, a doamnei Letitia James, Avocatul Poporulului din New York City și prim-vice primar al metropolei americane, a domnului Ed Cox, Președintele Partidului Republican din Statul New York, a judecătorului federal Robert Levy,  precum și a unor reprezentanți de marcă ai comunității româno-americane din New York. Congressman-ul Daniel Lipinski, co-președinte al Grupului pentru România (Co-Chair of the Romanian Caucus) din Congresul American, care nu a putut participa în mod direct,  a transmis un mesaj video celor prezenți.

Consiliul de Afaceri Româno-American reunește reprezentanți ai mediului de afaceri româno-american din New York și s-a afirmat drept o entitate dinamică și cu viziune, fiind angajat într-o serie de proiecte economice și sociale, precum și în promovarea campaniei «Visa Waiver pentru România». RABC este, totodată, un susținător al campaniei României pentru obținerea unui loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, în perioada 2020-2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni