Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

20 aprilie 2024

Expozitie insolita Contemporanii 1 decembrie


COMUNICAT

Anotimp Alb, expoziție de pictură

Proiectul Cultural Contemporanii în Mioveni

1 decembrie, orele 11:00

Avem plăcerea de a anunța că vineri, 1 decembrie 2017, orele 11:00, în Mioveni, în holul principal al sediului primăriei, va avea loc vernisajul expoziției de pictură Anotimp Alb, parte din programul special prilejuit de sărbătorirea Zilei Naționale a României și de deschiderea Anului Centenar al Unirii.

Organizată în cadrul Proiectului Cultural Contemporanii și în parteneriat cu Primăria Orașului Mioveni, expoziția va reuni un fond de 15 lucrări de pictură semnate de Teodora Coltofean, Dorin Coltofeanu, Ruxandra Grigorescu, Virgiliu Parghel, Mihai Sârbulescu.

Ceea ce îi reunește pe cei cinci pictori cu stiluri atât de diferite este, pe lângă incontestabila valoare a operelor, vădita lor aplecare către motive ce țin de valorile naționale și universale. Anotimp Alb este fundalul neutru pentru a putea face sa răsară din pânzele lor crâmpeie de spiritualitate aleasă, comuniune cu natura, umor și vioiciune, melancolia doinelor și măsura în toate cele.

 

În deschidere vor lua cuvântul: Ion Georgescu, Primarul Orașului Mioveni, Prof. Dr. Cornel Popescu, Directorul Muzeului Argeș și Maria Pașc, curatorul expoziției.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 15 decembrie 2017 – 15 ianuarie 2018 în orele de program ale Primăriei Orașului Mioveni. Accesul este liber.

 

Vă așteptăm!

Echipa CONTEMPORANII

 

Proiectul Cultural Contemporanii 2013-2017, un proiect initiat si derulat de Asociatia Fauritori care isi propune valorizarea Culturii romanesti actuale prin favorizarea actului de creatie, abordat intr-o perspectiva unitara cu creatorul. Proiectul Contemporanii are ca obiectiv organizarea si sustinerea de activitati artistice si socioculturale: schimburi culturale internationale, tabere de pictura, expoziţii, pentru educarea sensibilităţii estetice a publicului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni