Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

23 aprilie 2024

Expoziția temporară Brașov 1987


Expoziția temporară Brașov 1987urmează să fie organizată în Casa Sfatului, cuprinzând documente și artefacte istorice referitoare la revolta anticomunistă din 15 noiembrie 1987 de la Brașov.

Vor fi prezentate în premieră obiecte personale ale participanților la revolta din 15 noiembrie 1987, piese aduse de la Penitenciarul Jilava, tehnică operativă folosită de Securitatea română, obiecte de viață cotidiană din perioada anilor ’80, filme din arhiva TVR, imagini din arhiva AGERPRES, exemplare din presa internațională etc.

Documentarea expoziției a fost realizată de istoricii brașoveni Marius Oprea și Nicolae Pepene, împreună cu jurnalistul Liviu Tofan.

Custodele expoziției este istoricul Nicolae Pepene.

Expoziția este realizată de Muzeul Județean de Istorie Brașov, în parteneriat cu Asociația 15 Noiembrie 1987, Consiliul Județean Brașov, Televiziunea Română, Penitenciarul București – Jilava, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, Agenția Națională de Presă AGERPRES, colecționari particulari.

Expoziția va rămâne la Casa Sfatului în perioada 15 noiembrie 2017 – 10 octombrie 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni