Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

20 iunie 2024

Premii „Sub bagheta lui Merlin“ pentru spectacolul Furtuna și Teatrul Colibri Craiova!


COMUNICAT

Teatrul pentru copii și tineret Colibri Craiova a participat cu spectacolul Furtuna, scenariul și regia Cristian Pepino, la cea de-a II-a ediție a Festivalului Internațional de Animație „Sub bagheta lui Merlin“ Timișoara, la invitația Teatrului pentru copii și tineret Merlin Timișoara, miercuri, 25 octombrie 2017.

Juriul festivalului timișorean a acordat Premiul pentru Interpretare Colectivă în spectacolul Furtuna actorilor Oana Stancu, Geo Dinescu, Marin Fagu, Mugur Prisăcaru; Premiul de Excelență – actorului Marcel Iureș; Premiul pentru Management Cultural – Adrianei Teodorescu, managerul Teatrului pentru copii și tineret Colibri Craiova.

Cu Premiul de Excelență a fost distins și regizorul Cristian Pepino pentru contribuția pe care a adus-o și o aduce încă în teatrul românesc de animație ca profesor, mentor și regizor.

Din juriu au făcut parte: prof. univ. dr. Oana Leahu – Facultatea de Arte din Tg. Mureş, Toma Hogea – regizor şi actor, Adela Moldovan – actor păpuşar şi regizor, Gabriela Mariş – teatrolog şi editor al revistei „Timpul Cireşelor“, Mariana Ivaşcu – actor păpuşar şi regizor.

Furtuna de William Shakespeare, cu Marcel Iureș, Oana Stancu, Geo Dinescu, Mugur Prisăcaru, Marin Fagu, este o producție inspirată de arta animației, pe un scenariu și în regia lui Cristian Pepino, muzica Marin Fagu. Furtuna se adresează publicului de toate vârstele, prin actori și păpuși, într-o notă de fantastic și umor vorbind despre putere și destin, răzbunare și iertare, despre dominația binelui asupra răului. Decorurile sunt realizate de Remus Alexandru Gabor, iar costumele sunt concepute de Raluca Aionițoaie.

Spectacolul Furtuna a mai fost prezentat în luna octombrie la Festivalul Internațional de Teatru „Povești“ Alba Iulia – ediția a XII-a, iar în luna mai, la Festivalul Internațional de Teatru de Animație „EuroMarionete” Arad – ediția 18.

Publicul craiovean se va bucura de Furtuna vineri, 8 decembrie 2017, ora 18:00, la Teatrul Colibri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni