Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

28 martie 2024

O sută de pasageri au călătorit patru zile cu Transilvania Train, primul tren turistic din România.


Comunicat

București, 5 septembrie, 2017: Prima ediție Transilvania Train s-a încheiat în data de 3 septembrie, exact acolo unde a început – în muzica fanfarei, în gara din Brașov, după 4 zile de călătorie prin Transilvania.

Pentru prima ediție, participanții au fost preponderent din România. Entuziasmul și curiozitatea de a redescoperi frumusețea Transilvaniei nu țin neapărat de anumite regiuni ale țării, de preocupări sau profesie și nici de vârstă. Profilul turiștilor ce au participat la prima ediție Transilvania Train a fost foarte divers, unii dintre ei venind cu întreaga familie pentru a lua parte la un proiect ce promite o experiență autentică românească.

Trenul a pornit în data de 31 august din gara Brașov, parcurgând un traseu ce a inclus orașe medievale precum Sighișoara, Mediaș, Alba-Iulia, Sebeș, Sibiu și Făgăraș  iar, timp de patru zile, turiștii s-au bucurat de un program condimentat cu activități recreative și culturale, pe care au putut să și-l personalizeze în funcție de propriile preferințe.

”Ediția pilot Transilvania Train 2017 a reprezentat primul pas spre un nou gen de turism în România. Modul în care proiectul a fost primit și apreciat de participanți îmi dă speranțe că putem merge către public cu ceva mai mult decât o simplă vizită la un castel, cetate sau cu un prânz cu preparate tradiționale, într-un oraș invadat de turism comercial. Publicul este pregătit pentru experiențe turistice complete, educative, prin care pot ajunge să vadă lucrurile din jur cu alți ochi și mai ales, să aprecieze mult mai mult moștenirea culturală a Transilvaniei și a României. Transilvania Train a fost, din punctul nostru de vedere, o reușită ce prevestește un viitor promițător proiectului, în anii următori.”, a declarat Cristi Pitulice, Co-fondator Transilvania Train și Managing Partner al agenției Globe 365.

”Am ținut foarte mult ca acest proiect dag nouă să aibă loc iar eforturile echipei au dat roade: primul tren turistic din România a fost exact așa cum ni l-am imaginat, o experiență tradițională și culturală de poveste, care aduce oamenii împreună. Feedback-ul extrem de rapid și pozitiv primit din partea participanților ne-a încurajat să începem deja lucrul pentru planul următoarei ediții Transilvania Train, în 2018.”, a declarat Oana Pricop, Co-fondator Transilvania Train și Managing Partner al agenției Free Spirit Travel.

Îmbarcați la bordul trenului special, echipat cu 3 vagoane de tip bistro, 100 pasageri au avut parte, în fiecare dintre zile, de un program tematic, plin și variat. Ajutați de vremea perfectă, dar și de atmosfera generală de bună-dispoziție, turiștii au vizitat mai multe localități săsești medievale transilvănene, unde au aflat poveștile unor obiective turistice ce au făcut istorie, cum ar fi bisericile de la Viscri, Saschiz, Bunești și Criț, au explorat cetăți medievale, cum ar fi cea din Sighișoara, Alba Carolina, Sibiu sau Făgăraș și au luat parte la activități și workshop-uri organizate în regiunea Mediașului, menite să împărtășească publicului pasiunea pentru meșteșuguri tradiționale, păstrate neschimbate de secole, cum ar fi cele de fierărie, dulgherie, teracotă, sticlărie, țesătorie, ierburi magice, arbori seculari și nu numai.

Evenimentele culturale, menite să încânte auzul, au fost și ele foarte apreciate. În cea de-a 3-a zi, turiștii au avut parte, timp de o oră, de un concert de orgă așa cum foarte rar se organizează, în Biserica Evanghelică din Sebeș  iar, în ultima zi a aventurii, participanții și-au luat cu greu la revedere de la orașul Sibiu după participarea la spectacol muzical impresionant pe note clasice, dar și acorduri de jazz, organizat în aer liber, în fața clădirii Filarmonicii Sibiu.

Chiar și în tren, în timpul deplasărilor între localitățile vizitate, participanții au avut parte de momente și activități menite să încânte, să relaxeze și să educe, cum ar fi degustări de vin Tohani și Sâmburești, vizita răcoritoare a berarilor Timișoreana, completate de povești surprinzătoare in partea organizatorilor despre istoria și obiceiurile regiunilor traversate.

Proiectul Transilvania Train a fost gândit ca o experiență educativă pentru întreaga familie, motiv pentru care unul dintre cele 3 vagoane a inclus activități recreative pentru cei mici, alături de părinți, pe parcursul călătoriei.

Transilvania Train este un proiect organizat de agențiile Free Spirit Travel și Globe 365, în parteneriat cu CFR Călători, iar echipa organizatoare a însoțit în permanență călătorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni