Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

7 octombrie 2024

Arată-ne cum vezi tu Bucureștiul!GoBucharest – Atelier de educație vizuală


 

În perioada 9-31 octombrie 2017, 111 Film & Entertainment organizează, cu sprijinul Inspectoratului Școlar al Municipiului București, ediția a II-a a Atelierului de educație vizuală GoBucharest, adresat tinerilor pasionați de arte vizuale, cinema sau fotografie. Participanții la atelier vor fi selecționați în baza unui concurs de fotografie care se desfășoară între 12 septembrie și 2 octombrie 2017. GoBucharest este un proiect cultural finanțat în cadrul Programului Cultural București – Oraș-Participativ.

 

Începând cu data de 12 septembrie, adolescenții cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani sunt invitați să transmită 10 fotografii cu Bucureștiul văzut prin ochii lor. Fotografiile trebuie trimise pe adresa concurs@gobucharest.eu, alături de numele complet, vârsta și datele de contact ale solicitantului, până la data de 2 octombrie. Regulamentul și informațiile complete privind concursul de fotografie și atelierul de educație vizuală pot fi accesate pe pagina http://www.gobucharest.eu.

 

În urma Concursului de fotografie, vor fi selecționați 20 de adolescenți din București, care vor participa la un training intensiv din care vor rezulta 20 de filme de scurt-metraj documentar, având ca temă descoperirea și interpretarea Bucureștiului dintr-o perspectivă artistică, personală. Tinerii vor trece prin toate etapele realizării unei producții cinematografice, beneficiind de expertiza unor profesioniști din lumea culturală precum directorii de imagine Tudor Lucaciu și Mișu Ionescu, monteurul Roxana Szel sau regizorii Iulia Rugină și Vlad Petri. Totodată, participanții vor avea la dispoziție camere GoPro, filmând și montând propria creație vizuală sub îndrumarea trainerilor.

 

Filmele de scurt metraj realizate în cadrul atelierului de educație vizuală au ca scop valorificarea identității culturale a Bucureștiului, fiind proiectate în cadrul unei Gale speciale GoBucharest, ce va avea loc la finalul atelierului. Cele 20 de scurt metraje realizate vor fi disponibile și pe platforma www.gobucharest.eu.

GoBucharest este începutul unei călătorii către minunata și fascinanta lume a cinematografiei și artelor vizuale.

 

Participarea la Atelierul de educație vizuală GoBucharest este gratuită, în limita locurilor disponibile, pe bază de înscriere și selecție.

***

Tudor Lucaciu

Este DoP-ul preferat al lui Radu Muntean, colaborând cu acesta la numeroase producții: Hîrtia va fi albastră (2006), Boogie (2008) , Marţi, după Crăciun (2010) și Un etaj mai jos (2015). Citându-l pe Godard, spunea într-un interviu că „Nu e important cu ce filmezi, e important ce filmezi. Godard spunea că degeaba ai imagini clare dacă ai idei confuze. Şi cred cu tărie asta”.

Iulia Rugină

Regizor de film cu o filmografie care cuprinde 12 scurt metraje şi 3 lung metraje realizate în 10 ani de activitate. Printre filmele semnate de ea se numără Breaking News, Love Building, Să Mori de Dragoste Rănită, Captivi de Crăciun, Vineri în jur de 11. Filmele sale au fost prezentate în peste 100 de evenimente legate de film din 50 de ţări. Primul său film de lung metraj – Love Building –  s-a clasat pe locul 2 în topul celor mai vizionate filme în 2013, iar cel mai recent film al său – Breaking News –  a primit Menţiunea Specială a Juriului la Festivalul de Film de la Karlovy Vary. Pe lângă activitatea sa în regie, Iulia e doctorand în film, predă scenaristică la UNATC şi, până în prezent, s-a implicat activ în peste 30 de proiecte culturale.

Roxana Szel

Este lector Univ. Dr. La U.N.A.T.C “I.L.Caragiale”, departamentul Multimedia, iar filmografia ei include titluri precum Câini, debutul în lungmetraj al regizorului Bogdan Mirică, distins cu Premiul FIPRESCI la Festivalul de Film de la Cannes, secțiunea Un Certain Regard, Comoara (2015), Poliţist, adjectiv (2009), A fost sau n-a fost? (2006), acestea trei din urmă fiind regizate de Corneliu Porumboiu.  A realizat recent montajul documentarului de lungmetraj, Eu sunt Hercule, al regizorului Marius Iacob.

Mișu Ionescu

Este unul dintre cei mai activi tineri directori de imagine ai momentului. Colaborează cu noua generație de regizori de film, precum Matei Lucaci-Grunberg, Hadrian Gavriluțiu, Patrick Brăila. Printre filmele semnate de el se află Pieptiș/ Abreast; Fragile, Handle With Care; Goana sau Oase pentru Otto – câștigător al Premiului Tânără Speranță la Premiile Gopo 2017. Mișu este pasionat deopotrivă de imaginea de film și fotografie, fiind activ în sfera training-ului și educației non-formale.

Vlad Petri

Este fotograf și realizator de filme. A lucrat ca freelancer în cadrul unor proiecte de documentare în ţări precum: Afganistan, Siria, Iordania, Tajikistan, Uzbekistan, Armenia şi Albania. Începând cu 2008 a participat ca trainer la diverse ateliere de film și fotografie, desfășurate în București și în alte locuri din țară (atelierele Photon, Ideo Ideis, Focus Atelier). În 2012 a documentat protestele anti-guvern din Piaţa Universităţii și în 2013 pe cele împotriva exploatării miniere de la Roşia Montană, iar în 2014 a realizat primul lung metraj documentar București, unde ești?, despre protestele din 2012, care a avut premiera la Festivalul Internaţional de la Rotterdam și a câștigat Premiul Gopo pentru debut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni