Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

29 martie 2024

Maraton de Teatru – Povestiri din Curtea Școlii


Fundația Policy Center for Roma and Minorities are bucuria de a anunța organizarea Maratonului de Teatru – Povestiri din Curtea Școlii, un spectacol ca o sărbătoare, pus în scenă cu prilejul împlinirii unui an de zile de la inițierea proiectului de educație prin teatru Povestiri din Curtea Școlii.

Evenimentul va avea loc duminică, 23 iulie 2017, în intervalul orar 12:30-18:30, la Godot Cafe-Teatru (Str. Blănari 14, Bucureșți). Intrarea-i pe zâmbete!

Maratonul este rezultatul atelierelor de teatru organizate în cadrul programului Clubul de Educație Alternativă, pe care Policy Center for Roma and Minorities îl dezvoltă în Școlile Gimnaziale Nr. 136, Petrache Poenaru și I. C. Brătianu din București. Atelierele i-au ajutat pe copii să citească mai bine, să analizeze logic un text, să își exerseze capacitatea de memorare și să înțeleagă importanța lucrului în echipă, pentru ca, în final, să poată dezvolta scene de teatru inspirate din experiența lor de viață și a comunității. Talentul copiilor a început să fie cunoscut dincolo de curtea școlii odată cu înființarea trupei de teatru PlayHood, formată din copii și tineri romi și neromi din comunitatea din Ferentari, prima de acest fel din România.

 

20 de tineri, membrii PlayHood și câțiva dintre copiii care participă la activitățile Clubului de Educație Alternativă, vor fi protagoniștii Maratonului de Teatru, sub coordonarea actorului Ionuț Oprea, cel care i-a descoperit și face magie cu talentul lor.

 

***

Clubul de Educație Alternativă este un program derulat de Policy Center for Roma and Minorities, care, în prezent, susține 300 de copii din cartierul Ferentari din București în lupta lor cu marginalizarea, sărăcia și deznădejdea, oferindu-le o alternativă de dezvoltare prin educație și sport.

***

Event Facebook: www.facebook.com/events/447494225629124/

Contact:

Marina Penciu

Coordonator Comunicare și PR

marina.penciu@gmail.com

0764 516 762

www.facebook.com/PolicyCenter

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni