Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

13 iulie 2024

Solstițiul de vară sărbătorit la cercul de pietre de la Stonehenge (Anglia)


Pe data de 21 iunie a.c. a avut loc sărbătorirea solstițiului de vară la cercul de pietre de la Stonehenge cu participarea a peste 13 mii de oameni din toate colțurile lumii.

Deja din seara precedentă erau mii de oameni care au așteptat răsăritul soarelui în bătaia tobelor și a cântecelor pentru pace, de bucurie, de speranță. Druizii au performat ceremonialul de întâmpinare al solstițiului de vară, și cu toții au aclamat răsăritul soarelui la orele 4 și 52 de minute.                  Cei prezenți au cântat, au dansat, s-au îmbrățișat urându-și Solstițiu fericit (Happy Solstice!),  și-au făcut poze și au admirat apariția spectaculoasă a soarelui între pietrele de la Stonehenge.

Jennifer Davies, Managerul General al sitului Stonehenge ( English Heritage) a declarat: „Solstițiul de vară este un moment foarte special la Stonehenge și suntem încântați că așa de mulți oameni – tineri și bătrâni, inclusiv multe familii au venit aici să sărbătorească cea mai lungă zi a anului. Am dori să mulțumim fiecăruia care a ajutat să o facem o altă ocazie memorabila și plăcută și îi așteptăm să îi vedem și anul viitor.

„Suntem mulțumiți de cum au decurs evenimentele. În acest an am avut aranjamente de siguranță suplimentare și am dori să mulțumim tuturor pentru răbdarea și înțelegerea lor în legatură cu acestea. Solstițiul de vară la Stonehenge este o acțiune majoritară și nu am fi putut face aceasta fără partenerii noștri, în special Poliția districtului Wiltshire și Consiliul districtului Wiltshire.”

Corespondent:  Tatomir Ion-Marius  Credit foto: Tatomir Ion-Marius

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni