Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

18 aprilie 2024

Protejăm patrimoniul textil – Apel deschis


Campania #GiveCredit promovată de comunitatea La blouse roumaine, în urma copierii de către Tory Burch unei haine românești de la Muzeul de Artă Metropolitan din New York, indicându-se o sursă de inspirație eronată, are un imediat impact internațional.

Reacțiile social media au fost preluate de Pro TV, Digi 24, Antena 1, Elle Romania, Associated Press, New York Times, Washington Post etc., știrea fiind menționată de anumite publicații în asociere cu recenta Conferință Internațională a Organizației Mondiale a Drepturilor de Proprietate Intelectuală, ce are loc la Geneva, în aceste zile. Mai mult decât atât Impacto, o organizație neguvernamentală din Mexic, susținută de Ministerul Patrimoniului mexican, s-a alăturat demersului La blouse roumaine prin comunitatea Viernes Tradicionales care va celebra pentru pentru prima dată, pe 24 iunie, in solidaritate cu România, Ziua Iei și a Modei Culturale, cerând brandurilor internaționale creditatea sursei de inspirație în cazul preluării elementelor de indentitate culturala în colecțiile vestimentare comerciale.

In lumina evenimentelor, vă propunem urmatorul demers: inițierea unui grup de lucru interdisciplinar cu scopul formării unui cadru legislativ care să protejeze și să valorizeze patrimoniul textil din Romania.

Apelul este deschis atât specialiștilor din domeniul patrimonial, al drepturilor de proprietate intelectuală, cât și iubitorilor de Autentic, pentru a crea o strategie unitara și integrata în contextul actual al influențelor culturale.

Va invitam să veniți cu cât mai multe viziuni si abordari despre tema inițiată și să ne fiți alături în acest demers, scriindu-ne pe pagina de facebook La blouse roumaine sau pe email la adresa lablouseroumaine10@gmail.com , până la data de 22 iunie 2017. Aceste propuneri se vor prezenta într-o dezbatere publică, organizată de comunitatea La blouse roumaine cu ocazia Zilei Universale a Iei, pe de 24 iunie 2017.
Vom reveni cu detalii legate de locul si ora la care va avea loc acest eveniment.

Va multumim!

Andreea Tanasescu
fondator La blouse roumaine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni