Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

13 iulie 2024

Vinurile românești, premiate la târgul internaţional London Wine Fair 2017


Comunicat de presă

Producători români de vinuri prezenți la cea de-a 37-a ediție a târgului internațional London Wine Fair, desfășurat la Londra, în perioada 22-24 mai, au primit distincții pentru produselor lor, în cadrul International Wine and Spirt Competition. Selectate dintre mii de soiuri de vin inscrise în concurs, produsele premiate reprezintă o certificare la nivel internațional a calității vinurilor românești și recunoașterea eforturilor companiilor noastre de a pătrunde pe piața mondială de export.

„Felicitări câștigătorilor și tuturor companiilor participante la acest târg. România devine din ce în ce mai prezentă pe piața mondială a vinului, iar acest lucru se datorează, în mare parte, prezenței constante a producătorilor noștri la târgurile internaționale. Ca să poți să devii un jucător important pe piața internațională, lumea trebuie să știe întăi de tine, să-ți cunoască produsele, să le deguste. Exact acesta este scopul prezenței la târgurile internațioanale și m-aș bucura, pe viitor, să fim reprezentați de cât mai multe companii autohtone”, a declarat Dan Mihalache, Ambasadorul României la Londra.

România a participat în acest an, la London Wine Fair 2017, cu 13 producători de vinuri, în cadrul pavilionului naţional, organizat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în colaborare cu Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de Vinuri din România (APEV) şi cu sprijinul BPCE Londra.

Societățile comerciale prezente au fost: Alcovin, Amb Wine Company, Crama Ceptura, Cramele Halewood, Domeniile Blaga, Domeniile Sahateni, Domeniul Bogdan, Domeniul Coroanei Segarcea, Jidvei Srl Filiala Alba, Mera Com International, Viile Budureasca, Vitis Metamorfosis și Wine Princess.

În cele trei zile ale târgului, peste 370 de firme din toate colțurile lumii au vizitat standul României și și-au arătat interesul pentru vinurile noastre.

Organizatorii London Wine Fair au estimat participarea a peste 11.000 de vizitatori, exclusiv comercianţi şi 750 de producători din 40 de ţări, care au testat mai mult de 10.000 de soiuri de vinuri din întreaga lume.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni