Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

29 mai 2024

„Spațiul cultural comun românesc. Patrimoniul cultural românesc – probleme, teme și proiecte comune”, ediția a II-a, 26-28 aprilie 2017


Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni și Ministerul Culturii din Republica Moldova, în parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București și Muzeul Național de Artă al Moldovei, organizează la Chișinău, în perioada 26-28 aprilie 2017 conferința „Spațiul cultural comun românesc. Patrimoniul cultural românesc – probleme, teme și proiecte comune”, ediția a II-a.

Evenimentul își propune crearea unui cadru de discuții între specialiștii din domeniul culturii din România, Republica Moldova, din comunitățile românești din jurul granițelor țării și din diaspora, în vederea sprijinirii unor viitoare acțiuni de cooperare culturală, dar și pentru identificarea și difuzarea elementelor culturale ale spațiului românesc. La eveniment vor participa specialiști și personalități de marcă din România, Republica Moldova, din comunitățile istorice și din diaspora.
Conferința va fi structurată pe mai multe paliere în cadrul cărora vor fi abordate tematica protejării și dezvoltării patrimoniului cultural românesc, perspective culturale și lingvistice, cooperarea între instituțiile de cultură din România, Republica Moldova, cele din comunitățile românești din jurul granițelor țării și din diaspora, rolul elitelor culturale în afirmarea și promovarea identității românești. Comunicările participanților vor fi completate de abordări integrate și studii de caz.
Între Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni și Ministerul Culturii din Republica Moldova este semnat un protocol de colaborare care prevede organizarea, în parteneriat, de activități, evenimente culturale și educaționale, dar și sprijinirea românilor de pretutindeni pentru păstrarea și afirmarea identității etnice, culturale, lingvistice și religioase.

Departamentul de Comunicare
Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru Românii de Pretutindeni
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni

Fax 004 021 310 15 36
Email comunicare@ieh.ro si office@ieh.ro
www.ieh.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni